25. kesäkuuta 2019

Jessica Townsend: Meinioseppä - Morriganin kutsumus

Morrigan Korppi ja Pihjala Swift ovat läpäisseet vaaralliset koetukset ja ovat nyt Nevermoorin Meineikkaan Seuran koulutettavia. Mutta Morriganin taival maagisessa Nevermoorissa, sen salaisuuksien keskellä on vasta alussa. Pian käy selväksi, että kaikkea taikuutta ei suinkaan käytetä hyvään...

     Ensimmäinen sarjan osa oli täysi pettymys. Siksi tämän osan aloittaminen hieman hirvitti ja mietin pitkään, että annanko tälle edes mahdollisuutta. Nyt kirjan lukemisen jälkeen olen onnellinen, että annoin. Tämä osa oli meinaan paljon parempi kuin ensimmäinen ja nyt en jaksaisi millään odottaa seuraavan osan lukemista.
     Tämä kirja kertoo siis tarinan ensimmäisestä vuodesta, kun Morrigan opiskelee kahdeksan muun kanssa ensimmäistä kertaa Meineikkaan Seuran tiloissa. Morriganin koulutus ei kuitenkaan lähde aivan niin hyvin liikkeelle, sillä hänen lukujärjestyksestä poistetaan kaikki siihen merkatut tunnit ja tilalle laitetaan yksi aine, historiaa. Näiden tuntien aikana Morrigan vajoaa epätoivoon siitä, että meiniosepät tekevät vain hirveyksiä, eivätkä saa mitään hyvää aikaan. Sitten alkaa tapahtua. Ihmisiä alkaa kadota, Morrigan näkee luurankomiehiä, Jupiter (Morriganin suojelija) ei ole koskaan paikalla.
     Ensimmäiseen osaan verrattuna tässä kirjassa kerrottiin asioista paremmin, kuvailtiin asioita paremmin, luotiin maailma paremmin. Nyt tässä kirjassa lukija päästettiin kunnolla Nevermoorin maailmaan, sen ihmeellisyyksiin, meinion salaisuuksiin. Tämän kirjan tarina piti paremmin otteessaan, oli nopeasti luettu, vaikka sivuja on paljon ja oli tosiaan sen verran mielenkiintoinen, että haluaisin jo tarttua kolmanteen osaan.
     Tässä osassa päästiin tutustumaan Morriganin ryhmän muihin jäseniin vähän paremmin. Lisäksi Morriganin kyvystä meinioseppänä päästiin hieman paremmin perille. Sen lisäksi saatiin hieman lisää tietoa Morriganin suojelista Jupiterista ja hänen veljestään Jackista sekä muista hotelli Deukalionin asukeista. Paljon mielenkiintoisia hahmoja. Paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Nimi: Meinioseppä - Morriganin kutsumus (Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow)
Kirjailija: Jessica Townsend
Suomentanut: Jaana Kapari-Jatta
Genre: fantasia, nuoret
Sarja: Nevermoor #2
Sivumäärä: 399
Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2018 (suom. 2019)
Kirjailijan muut teokset: Nevermoor - Morriganin koetukset
Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti