8. joulukuuta 2019

Sarah J. Maas: Tulen perillinen

Celaena Sardothien on selvinnyt hurjista seikkailuista ja musertavista suruista. Hän on kuitenkin joutunut maksamaan siitä sanoinkuvaamattoman hinnan. Nyt hän taistelee murheen murtamana omaa sisäistä tyhjyyttään vastaan.
Kaiken pimeyden keskellä Celaenasta on kuitenkin kasvamassa koko ajan vahvempi, viisaampi ja määrätietoisempi - todellinen kuningatar. Jos Celaena löytää Wendlynistä etsimänsä vastaukset, oppii hallitsemaan voimiaan ja voittaa demoninsta, hänestä on tulossa myös Adarlanin julman, vallanhimoisen kuninkaan suurin uhka. Mutta onko Celaena valmis taistelemaan tiensä takaisin valtaistuimelle?

   Tulen perillinen jatkaa Maasin suosittua sarjaa ja salamurhaaja Celaenan matka jatkuu kohti mahtikiviä ja niiden salaisuutta. Samalla hänen oma kohtalonsa kolkuttelee ovella ja pitkällä matkalla kovia kokenut ja niiden kautta kasvanut nainen ei haluaisi vielä kohdata totuutta. Celaena on jättänyt taakseen rakkaita ja nyt hänen on kohdattava uusia haasteita yksin. Äkkiä matka vie kuitenkin mennessään ja Celaenan on suojeltava ihmisiä, kenen kanssa hän on elänyt.
     Aikaisemmissa kahdessa osassa on ollut omasta mielestäni pienenä ongelmana se, että tarina ei etene ennen kirjan puoltaväliä ja vasta sitten tapahtuu, ainakin vähän. Varsinkin Keskiyön kruunu oli itselleni pettymys ja tartuin sen takia hieman varovaisesti tähän teokseen. En halunnut kasvattaa odotuksiani liian suuriksi. Pelkoni oli kuitenkin turha, sillä tämä kirja sisälsi toimintaa alusta loppuun asti. Vieläkin oli niitä vaiheita, kun homma junnasi paikallaan, mutta niitä oli jo paljon vähemmän ja nekin vaiheet tuntuivat tärkeämmiltä ja niillä oli jotain vaikutusta muuhun tarinaan.
     Kokonaisuutena tämä kirja oli mielenkiintoisempi kuin edelliset ja tarina tuntui päässeen uudelle tasolle. Nyt kunnon toiminta alkoi ja odotan innolla jatkon lukemista, jotta saan tietää miten homma etenee.

Heir of Fire
Suomentanut: Sarianna Silvonen
Genre: nuoret, fantasia, romantiikka
Sarja: Throne of Glass #3
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2014 suom. 2018
Kirjailijan muut teokset: Lasipalatsi, Keskiyön kruunu
Arvosana: *****
Goodreads: 4,50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti