23. joulukuuta 2019

Rick Riordan: Labyrinttitaistelu

Kun Percy Jacksonin uuteen kouluun osuu yliluonnollisia kykyjä omaava kuolevainen ja ylipirteiksi cheerleadereiksi tekeytyneitä antiikin hirviöitä, tilanne muuttuu tukalaksi. Percy ei voi muuta kuin jättää taakseen poliisiauton sireenit ja koulun savuavat rauniot.
Percy ystävineen saa tehtäväkseen etsiä muinaisen Daidaloksen rakennuttamasta, hirviöitä vilisevästä labyrintistä Adrianen langan. Vain sen avulla maanalaisissa sokkeloissa voi kulkea eksymättä ja joutumatta hirviöiden saaliiksi. Aikaa ei ole hukattavana - lanka on löydettävä ennen kuin titaanien valtiaan Kronoksen liittolaiset pääsevät siirtelemään sen avulla maanalaisia armeijoitaan.

     Percy Jackson jatkaa seikkailujaan Annabethin, Groverin ja velipuolensa Tysonin kanssa. Nyt matkaan tarttuu mukaan myös normaali kuolevainen tyttö, Rachael. Lisäksi edellisestä osasta tutuksi tullut Nico vierailee seikkailussa mukana ja hänen osansa tulevaisuuden suhteen muodostuu suuremmaksi.
     Kuten edellisetkin kirjasarjan osat, tämä kirja on alusta loppuun viihdyttävä ja hyvin luotu kokonaisuus. Antiikin kreikan historialliset kertomukset valottuvat pala palalta ja löytävät merkityksensä myös nuoren kolmikon matkassa maailman pelastamiseksi. Matkan varrella alkaa myös nuorten ongelmat ihastumisten ja ystävyyssuhteiden suhteen värittämään joitain osia tarinasta. Juoni syvenee ja tunnelma tiivistyy ja loppu alkaa häämöttää. En tiedä mitä muuta voisin tästä sanoa, kuin että rakastan Riordanin kirjoitustyyliä (edelleen) ja olen niin koukussa hänen luomiin hahmoihin ja maailmaan, että en voi kuin suositella tätä sarjaa.

The Battle of the Labyrinth
Suomentanut: Ilkka Rekiaro
Genre: fantasia, nuoret, seikkailu
Sarja: Percy Jackson #4
Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2008, suom. 2010
Kirjailijan muut teoksetSalamavarasHirviöidenmeri, Titaanien kirous
Arvosana: *****
Goodreads: 4,39

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti