9. joulukuuta 2019

Julie Kagawa: Kapinalliset

Petturi. Luopio. Kapinallinen.
Lohikäärme Ember Hill, joka oli soluttautunut ihmisten maailmaan Talon-järjestön käskystä, on vaihtanut puolta ja liittynyt kapinallisiin. Hän ei pysty unohtamaan Garret Xavier Sebastinia, Pyhän Yrjänän Veljeskunnan sotilasta, joka on tuomittu kuolemaan petturuudesta pelastettuaan Emberin hengen.
Ember päättää auttaa Garretia. Kapinallisjohtaja Cobaltin avustuksella hän onnistuu vapauttamaan Garretin, josta kapinalliset saavat arvokkaan liittolaisen. Samaan aikaan kun lohikäärmejärjestö pyrkii tukahduttamaan yhä voimistuvan kapinallisliikkeen, Talonin ja Pyhän Yrjänän Veljeskunnan välinen konflikti kiristyy. Suurimittainen sota vaikuttaa väistämättömältä ja Emberin on tehtävä valinta: pitäisikö jatkaa pakenemista vai kohdata rohkeasti vihollisensa?

   Kapinalliset jatkavat tarinaa suoraan siitä, mihin Lohikäärmeet jäivät. Ember on liittynyt Cobaltin seuraan, Garret on vangittu Veljeskunnan puolesta ja Emberin veli Dante on Talonin puolella ja yrittää saada Emberin ymmärtämään oman parhaansa. Tarinaan on siis helppo päästä taas mukaan, vaikka kirjojen lukemisen välissä olisikin pitempi aika.
     Sarjan avausosa oli omalla tavallaan näyttävä ja tämä osa ei jäänyt ensimmäisen kirjan varjoon millään lailla. Tämä oli aivan yhtä viihdyttävä, koukuttava ja mielenkiintoinen. Kolmiodraamaa oli, mutta ei liikaa ja sille ei annettu suurta painoarvoa tarinan edetessä. Se toi toki oman lisämausteensa tarinaan ja mustasukkaisuus näkyi joissain hahmoissa. Kuitenkaan tätä draamaa ei ollut niin paljoa, että se olisi itseäni häirinnyt.
     Kirjan hahmoihin päästiin hieman syvemmälle ja nyt varsinkin Dante pääsi näyttäytymään paremmissa valoissa. Hänen osuutensa eivät kuitenkaan olleet kirjassa niitä, mistä olisin kovin paljoa tykännyt. Ne olivat välttämätön paha lukea, jotta ei aivan putoisi kärryiltä tulevia tapahtumia ajatellen, mutta muuten en kokenut niitä kiinnostaviksi. Olisin halunnut keskittyä vain Emberiin ja hänen sopeutumiseensa luopion elämään. Hänen mielenmaailmaan päästiinkin melko hyvin käsiksi, aivan kuten Garretin ja Cobaltinkin. Ja koska heihin päästiin tutustumaan paremmin, mielipiteeni Cobaltin ääliömäisyydestä vain lisääntyi. Hänen ajatusmaailmansa ei vain sovi yhteen omani kanssa.

Rogue
Suomentanut: Eeva Parviainen
Genre: fantasia, nuoret, romantiikka
Sarja: Talon #2
Kustantaja: Harper Collins
Julkaisuvuosi: 2015 suom. 2017
Kirjailijan muut teokset: Lohikäärmeet
Arvosana: ****
Goodreads: 3,91

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti