11. joulukuuta 2019

Tahereh Mafi: Destroy me

Back at the base and recovering from his near-fatal wound, Warner must do everything in his power to keep his soldiers in check and suppress any mention of a rebellion in the sector. Still as obsessed with Juliette as ever, his first priority is to find her, bring her back, and dispose of Adam and Kenji, the two traitors who helped her escape. But when Warner's father, The Supreme Commander of the Reestablishment, arrives to correct his son's mistakes, it's clear that he has much different plans for Juliette. Plans Warner simply cannot allow.

     Destory me on Shatter me-sarjan ensimmäisen ja toisen osan väliin sijoittuva kirja, joka kertoo tarinaa Warnerin silmin. Tapahtumat sijoittuvat osittain kahden ensimmäisen osan tapahtumien välille, kertoen tarinaa Warnerin joukoista, hänen isästä ja uudesta suunnitelmasta Juliettea kohtaan.
     En itse ole kovin kiinnostunut lukemaan näitä sarjojen väliosia, joissa tutustutaan yhteen hahmoon paremmin ja annetaan uutta tietoa muuta sarjaa varten. Kuitenkin nyt päätin tarttua tähän, sillä luin joistain kommenteista, että sarjan väliosissa annetaan tietoa, jota ei avata myöhemmin sarjassa. Hahmot siis tekevät varsinaisissa osissa päätöksiä, joita avataan näissä. Joten, etten aivan turhaan hauku pääosia, oli pakko lukea tämä ja toivottavasti saada jotain lisätietoa mahdollisia seuraavia tapahtumia silmällä pitäen.
     Yksi ongelma näissä väliosissa on se, että ne on harvoin kuvattu sellaisen hahmon näkökulmasta, joka kiinnostaisi itseäni. Ensimmäisen osan perusteella Warner vaikutti ärsyttävältä, enkä halunnut tietää hänestä sen enempää. Tämän osan jälkeen tietoni hänestä ovat suuremmat, mutta en vieläkään koe häntä sen ihanampana. Hän on edelleen ärsyttävä, nyt ainakin sain siihen varmuuden.
     Tässä osassa päästään toki hieman paremmin The Reestablishmentin sieluun ja toimintaan. Sinänsä mielenkiintoista, jos siitä on kiinnostunut. Minä en ollut. Haluan seurata kapinallisryhmän toimintaa, en sen ryhmän jota vastaan kapinoidaan. Sympatiani eivät kohonneet tätä osaa lukiessani. Tämä tuntui koko ajan vain välttämättömältä pahalta, jotta voin jatkaa seuraavaan osaan.

Genre: fantasia, nuoret, scifi, romantiikka
Sarja: Shatter me #1,5
Kustantaja: Harper
Julkaisuvuosi: 2012
Kirjailijan muut teokset: Shatter me
Arvosana: ***
Goodreads: 4,25

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti