22. joulukuuta 2019

J.K. Rowling: Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Harry Potterilla on lähes mahdoton tehtävä: hänen on etsittävä ja tuhottava loput Voldemortin hirnyrkit. Täysi-ikäisen Harryn on jätettävä kodikas ja turvallinen Kotikolo ja seurattava polkua, joka on hänelle viivoitettu. Harry ei ole koskaan ennen tuntenut itseään näin yksinäiseksi. Hän on täynnä kysymyksiä, joiden ratkaisut ovat täysin hämärän peitossa. Ja aika käy vähiin, Voldemort joukkoineen on aivan Harry kintereillä.

     Viimeinen Harry Potter. Kirja, jonka sisällöstä minulla ei ollut kovin hyviä muistikuvia, vaikka olen tämän tullut joskus lukeneeksi pariinkin kertaan. Elokuvat tulin katsoneeksi vähän aikaa sitten, mutta nyt tätä lukiessani tajusin, että kirjan ja elokuvien välillä on aika paljon eroavaisuuksia. Pieniä yksityiskohtia, jotka tekevät tästä kirjasta paremman ja mielenkiintoisemman kuin elokuvat ovat.
     Kuten ole jo aikaisempien kirjojen kohdalla sanonut, Harry Potter on niin tunnettu ja luettu kirjasarja, että en ala sen tarkemmin avaamaan tämän kirjan tapahtumia. Tämä kirja on täynnä toimintaa, salaisuuksia, epävarmuutta, uskollisuutta ja paljon muita asioita, että eihän tätä kirjaa voi muuta kuin rakastaa. Kyllä, tässä kirjassa kuten muissakin Pottereissa on asioita jotka ärsyttävät. Henkilökohtaisesti en voi kuitenkaan olla niin kriittinen sarjan kirjoja kohtaan, että ne loppujen lopuksi vaikuttaisivat mielipiteeseeni.

Harry Potter and the Deadly Hallows
Suomentanut: Jaana Kapari-Jatta
Genre: fantasia, nuoret, seikkailu
Sarja: Harry Potter #7
Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2007, suom. 2008
Kirjailijan muut teoksetViisasten kiviSalaisuuksien kammioAzkabanin vankiLiekehtivä pikariFeeniksin kiltaPuoliverinen prinssi
Arvosana: *****
Goodreads: 4,61

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti