31. joulukuuta 2019

Briitta Hepo-oja: Suomea lohikäärmeille

Pinnan alla kytee: tasavaltalaismieliset anarkistit yrittävät murtaa Suomen kuningaskunnan tiukkoja valtarakenteita. Eriarvoisuus rehottaa. Aateliset kylpevät rahassa, kun tavallinen kansa elää kituuttaa. Noituutta harjoitetaan laittomasti.

     Suomea lohikäärmeille on Briitta Hepo-ojan uuden sarjan avausosa (tai ainakin kirjan lopetus antaa sellaisen vaikutelman). Itselleni Hepo-ojan tuotanto ei ole ennestään tuttua, mutta ehkä joskus vielä tutustun siihen paremmin. Nyt kuitenkin keskitytään tähän nuorille aikuisille suunnattuun fantasiaan vaihtoehtotodellisuudesta.
     Kirjan nimi ei jotenkin saanut mielenkiintoani heräämään, mutta ymmärrän jos se jollekin aiheuttaa erilaisia tunteita. Kirjan kansi kuitenkin on kaunis ja takakannen teksti koukuttava, en siis voinut olla tarttumatta tähän opukseen kirjaston hyllyltä. Heti kirjan alkumetreiltä lähtien oli selvää, että tämä kirja edustaa hyvää kotimaista fantasiaa (mitä ei todellakaan ole liikaa).
     Vaihtoehtotodellisuus kirjallisuudessa ei ole itselleni kovin tuttua aluetta (tai en ole aina ymmärtänyt lukevani sellaisia kirjoja). Tässä kirjassa oli paljon viitteitä siitä, miten maailma nykyisin toimii ja tykkäsin näistä lyhyistä väläyksistä. Todellinen nykyisyys saatiin siis hyvin sisällytettyä kirjan tarinaan ja maailmaan.
     Tarina eteni tasaisella vauhdilla ja käänteitä tapahtui silloin tällöin. Kuitenkaan en kokenut, että tässä kirjassa olisi ollut suuren suurta, odottamatonta tapahtumaa. Sen takia annan vain neljä tähteä, muuten tämä kirja oli mielestäni viiden tähden lukukokemus. Hahmot oli hyvin luotuja ja käytetyt nimet oli mielenkiintoisia. Jännitystä oli juuri sopivasti nuorten romaaniin ja ihmissuhdekuviot saatiin sekaisin monilla eri käänteillä. Kirjan lopetus oli sellainen, joka saa janoamaan lisää, joten toivottavasti tämä kirja saa jatkoa tulevaisuudessa. Tämä oli kevyttä fantasiaa, jota voin kyllä suositella myös muille.

Genre: fantasia, nuoret, romantiikka
Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2019
Arvosana: ****
Goodreads: 4,16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti