26. toukokuuta 2019

Rick Riordan: Hirviöidenmeri

Antiikin hirviöt eivät jätä Percyä rauhaan edes kesäleirillä. Hän ei ole enää varma, onko kunnia vai kirous olla jumalten sukua...

Newyorkilaista Percy Jacksonia pidetään koulussa surkeana oppilaana. Todellisuudessa hän on merenjumala Poseidonin poika. Kun muilla alkaa leppoisa loma, Percy lähtee Puoliveristen kesäleirille.

     Hirviöidenmeri jatkaa Percy Jacksonin seikkailun ja jännityksen täyteistä tarinaa. Nyt ongelmana on se, että Puoliveristen leiriä suojeleva petäjä on myrkytetty ja asialle pitää tehdä jotain. Asialle laitetaan kukas muu kuin Percy ja Annabeth.
     Matkalle mahtuu suuria ja pieniä kommelluksia, joista joten kuten kuitenkin selvitään. Paljastuksia tulee matkan varrella ja lopputulos on jotain, mitä ei odottaisi tapahtuvan. Taattua laatua siis ensimmäisen osan jälkeen. Juoni menee eteenpäin omalla painollaan ja tapahtumat pitävät lukijaa otteessaan.
     Kirjan aikana hahmot kasvavat hieman lisää ja ihmissuhteet vahvistuvat. Percy oppii uusia asioita omasta itsestään ja jumalistaan. Lisäksi hän saa veljen, joka ei ole kovin toivottu. Lopussa kuitenkin ajatukset muuttuvat ja luopumisesta tuleekin vaikeaa.

Nimi: Hirviöidenmeri (The Sea of Monsters)
Kirjailija: Rick Riordan
Suomentanut: Ilkka Rekiaro
Genre: fantasia
Sarja: Percy Jackson #2
Sivumäärä: 284
Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2006 (suomeksi 2009)
Kirjailijan muut teokset: Salamavaras
Arvosana: *****
Lukuhaasteet: Helmet19 (39. Ihmisen ja eläimen suhteesta kertova kirja), PopSugar19 (35. Kirjailijan etu- ja sukunimi alkavat samalla kirjaimella)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti