21. tammikuuta 2022

Rick Riordan: Merenjumalan poika

Percy Jackson herää painajaiseen. Kaksi käärmehiuksista rouvaa väittää Percyn tappaneen näiden sisaruksen Medusan - ja yrittää kostoksi saada hänet hengiltä. Mutta painajainen ei olekaan unta. Percy joutuu muistinsa menettäneenä omituiseen leiriin, jonka asukit väittävät olevansa "puolijumalia".
Percy muistaa vain oman nimensä ja jonkun Annabeth-tytön nimen. Tiedoilla ei pitkälle pötkitä, kun tehtävänä on yhdistää roomalaisten ja kreikkalaisten puolijumalten leirit ja vapauttaa kuolema, Thanatos, ennen kuin maaemo Gaia herää ja tuhoaa maailman.

     Olympoksen sankarit -sarjan toisessa osassa päästään taas Percy Jacksonin matkaan. Percy on menettänyt muistinsa ja hän yrittää selvitä hengissä outojen otusten kynsistä. Outoon leiriin päästyä hän tutustuu puolijumaliin ja saa pari ystävää, joiden kanssa on hyvä joutua seikkailuun.
     Tässä Riordanin kirjoista kirjoittaessa tuntuu, että olen vain toistellut samoja lauseita ja ajatuksia, eikä mielessäni ole nyt mitään uutta tai lisättävää. Merenjumalan poika vei minut samalla tavalla mennessään, kuin aikaisemmatkin Riordanin kirjat. Juoni etenee nopealla tahdilla ja kirjan loppua kohti tapahtumat sen kuin lisääntyvät. Uudet hahmot tuovat maailmaan uutta eloisuutta ja herättävät uudenlaista mielenkiintoa. Olen vain niin rakastunut näihin kirjoihin.

The Son of Neptune
Suomentanut: Ilkka Rekiaro
Genre: fantasia, nuoret, seikkailu
Sarja: Olympoksen sankarit #2
Kustantaja: Otava (2011, suom. 2012)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti