17. tammikuuta 2022

Rick Riordan: Eksynyt sankari

Minne katosi Percy Jackson?
Percy Jacksonin katoaminen pakottaa uuden sukupolven puolijumalat tositoimiin maailman pelastamiseksi.
Kun Jason herää bussissa, hänellä ei ole aavistustakaan, missä hän on. Vieressä istuu kaunis tyttö Piper ja edessä ilvehtii ylivilkas teini, joka väittää olevansa hänen paras ystävänsä Leo. Auto kuljettaa luokkaretkelle ongelmanuoria ja nuorisorikollisia, joita opettaja pitää kurissa pesäpallomailan avulla.

     Eksynyt sankari on omalla tavallaan jatkoa Percy Jacksonista kertovalle Riordanin sarjalle, nyt kuitenkin matkaan lisätään läjä uusia puolijumalia ja matka kohti ennustusten toteutumista jatkuu. Tässä kirjassa päästään tutustumaan Jasoniin ja hänen ystäviin Piperiin ja Leoon. Hahmojen maailma laajenee, ja niin laajenee myös lukijan. Aikaisempi Riordanin kirjasarja on kattanut vain osan puolijumalien maailmasta.
     Olen tullut lukeneeksi tämän osan jo aikaisemmin, joten kirjan tapahtumat olivat jollain tavalla muistissa ja ennen lukemista. Silti tämä oli aivan yhtä miellytävää luettavaa tälläkin kertaa. Levähdystaukoja ei lukijalle anneta, vaan tapahtumat seuraavat toisiaan valtavalla vauhdilla. Muutamalta istumalta luettu kirja paksuudestaan huolimatta, siitä on nuorten fantasia tehty. Ja sarjan uudet hahmot? Kyllä, he ovat aivan yhtä ihania kuin vanhatkin tutut.

The Lost Hero
Suomentanut: Ilkka Rekiaro
Genre: fantasia, nuoret, seikkailu
Sarja: Olympoksen sankarit #1
Kustantaja: Otava (2010, suom. 2011)
Kirjailijan muut teoksetSalamavarasHirviöidenmeriTitaanien kirousLabyrinttitaistelu, Jumalten sota
Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti