21. maaliskuuta 2019

Lisa R. Jones: Ihosi alla

Sara McMillan saa käsiinsä tuntemattoman naisen uskaliaan päiväkirjan. Sen eroottinen ja pahaenteinen sisältö sekä järkyttää että kiehtoo häntä, eikä hän voi lakata lukemasta. Missä tuo syntisten fantasioiden kirjoittaja, Rebecca, on nyt?

     "Seison edelleen Chris Meritin teosten keskellä epäuskon mykistämänä, kun jokin sisimmässäni naksahtaa. Minulla on kuuma ja hämmentynyt olo, ja maailma tuntuu kieppuvan ympärilläni. Olen haaskannut tiaisuuden pääsylippuun rahasumman, jota minulla ei ole, mutta kiiruhdan ulos galleriasta niin nopeasti kuin suinkin pääsen. Juoksen ovelle, en sentään aivan kirjaimellisesti, mutta senkin voisin tehdä. Minulla on selittämättömän kuuma ottaen huomioon, että galleriassa on viileää, ja kaipaan kipeästi raitista ilmaa. Minun pitää ajatella. Pitää selvittää, mitä sisimmässäni tapahtuu, sillä se kaikki on minulle aivan uutta." s. 56

     Tätä Jonesin sarjaa on verrattu Fifty Shadesiin jo ihan etukannessakin, tai ainakin tähän suositellaan tarttumaan seuraavaksi. Ja kyllähän näissä kahdessa sarjassa on paljon samoja piirteitä. Nainen, kuka luulee olevansa oman elämänsä herra, mutta on sisältä niin rikki, että kaipaa ja etsii huomioita. Mies, kuka on haavoittunut ja palasina, on rikas ja haluaa kontrolloida kaikkea. Tämän lisäksi tässä kirjassa toinen mies, kuka sopii ensimmäisen kanssa samaan kuvailun muottiin. Tässä kirjassa lähdetään kuitenkin kevyemmin liikkeelle ja BDSM astuu kuvioihin vasta lopussa, eikä silloinkaan tarvitse kovin paljoa asiasta lukea, kun se jo loppuu.
     Tämä kirja oli nopea ja helppo lukea. Kovin paljon ei tarvinnut miettiä, vaikkakin itseäni jäi häiritsemään Saran ystävän "katoaminen". Hän lähti häämatkalle, mutta sen jälkeen ei kuulunut mitään. Aluksi Sara tuntuu olevan huolissaan, mutta jossain kohtaa koko ystävä tuntuu unohtuneen kuin märkä lapanen, eikä koko naista enää mainita. Muutenkin kirjassa on muutamia sellaisia kohtia, joihin kaipaisi hieman lisää selvyyttä. Tosin sarjan ensimmäisessä osassa sellaisia ehkä saakin olla, jos niihin kohtiin tulee vastaukset myöhemmissä osissa. Itseäni jäi kiinnostamaan Chrisin ja Markin välit, sillä ne eivät tuntuneet kovin lämpimiltä, vaikka samalla ne tuntuivat hyvin läheisiltä.
     Kirjaan on saatu sisällytettyä myös hieman jännitystä, liittyen kadonneen Rebeccan varastoon. Sara yrittää selvittää varastoon laitettujen tavaroiden avulla missä Rebecca on ja kun hän käy varastolla, kaikki ei tunnu olevan ihan hyvin. Nämä muutama jännittävä kohta kuitenkin tuntuu jotenkin irtonaiselta muuhun tarinaan verrattuna, mutta ehkä niiden yhteys löytyy seuraavien kansien välistä. Tässä ensimmäisessä osassa on tosiaan paljon sellaisia asioita, joihin haluaisi vastauksen nyt eikä vasta myöhemmin.
     Olen lukenut tämän teoksen aikaisemminkin (2014), englanniksi tosin ja olen silloin kirjoittanut siitä arvostelun tänne blogiini. Sen aikaisia ajatuksiani pääset lukemaan tästä.

Nimi: Ihosi alla (If I were you)
Kirjailija: Lisa R. Jones
Suomentanut: Lasse Linna
Genre: romantiikka, erotiikka
Sarja: Inside Out #1
Sivumäärä: 395
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2012 (suomennettu 2013)
Arvosana: ****
Lukuhaasteet: Helmet19 (35. Kirjassa on yritys tai yrittäjä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti