12. helmikuuta 2019

Anna Todd: After

Nimi: After
Kirjailija: Anna Todd
Suomentanut: Maija Kauhanen
Genre: erotiikka, romantiikka
Sarja: After #1
Sivumäärä: 588
Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2014 (suomeksi 2015)
Luettu: helmikuu 2019

Amerikkalaiseen collegeen sijoittuvan sarjan avauksessa paha poika Hardin johdattaa kiltin ja viattoman Tessan huumaaviin ruumiin nautintoihin.
One Direction -poikabändin fanifiktiona alkanut After on paisunut maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Rajun aistillisesta bestselleristä on tekeillä myös elokuva (tulossa vuonna 2019).

Arvostelu: En ole pitkään aikaan lukenut e-kirjoja, mutta nyt päätin taas kokeilla miltä se tuntuu. Tämä teos osui ensimmäisenä silmään ja päätin antaa sille mahdollisuuden. Olen ihan tyytyväinen, että eteen ei ainakaan osunut mitään tylsää kirjaa.
     Tarina on se "perus", mikä tällaisissa kirjoissa yleensä on. Paha poika iskee silmänsä kilttiin naapurintyttöön ja vie hänet elämänsä seikkailuun. Lopuksi paljastuu jotain, tyttö kauhistuu ja lähtee pois. Riidat eivät koskaan selviä. Lapsuudesta on traumoja toisella tai kummallakin. Lukija miettii melkein koko ajan, että miksi nuo kaksi vieläkin yrittää.
     Sinällään tämä kirja siis ei ollut mitenkään yllätyksiä täynnä, vaikka välillä tulikin sellaisia kohtia, että kirjailija oli oikeasti keksinyt jotain ehkä vähän uutta ja erikoista. Lopputulos on kuitenkin sama, tekee sillä mitä tahansa. Silti, tykkäsin tästä kirjasta ja luen ihan mielelläni seuraavatkin osat.

     "Vaikka Hardin ei ole sanonut minulle oikeastaan mitään koko luennon aikana, hän tulee kävelemään aivan minun viereeni. Vannon, että saatoin melkein arvata hänen silmiensä ilmeettömästä katseesta, mitä hän aikoi sanoa.
     "Anna kun arvaan, sinä olet lääpälläsi herra Darcyyn."
     "Jokainen nainen, joka on lukenut kirjan, on", sanon kohtaamatta hänen katsettaan. Saavumme risteykseen, ja katson oikealle ja vasemmalle ennen kuin ylitän kadun.
     "Tietysti sinä teet noin", Hardin nauraa ja seuraa minua yhä pitkin ruuhkaista jalkakäytävää.
     "Sinä et varmastikaan kykene ymmärtämään herra Darcyn vetovoimaa." Ajatukseni siirtyvät Hardinin huoneen mittavaan romaanikokoelmaan. Eivät ne mitenkään voineet olla hänen. Eiväthän?"

     After siis kertoo Tessasta, kuka aloittaa collegen, sekä Hardinista, kuka on traumaattisen lapsuuden kokenut nuorukainen kenellä on naistenmiehen maine kampuksella. Kaikki lähtee liikkeelle, kun Tessan uusi huonekaveri Steph tutustuttaa uuden oppilaan collegen opiskelijaelämään, Tessan vastalauseista huolimatta. Siitä sitten pyörät lähtee pyörimään ja lopputuloksen saat selville itse kirjan lukemalla.
     Itseäni aina näissä kirjoissa ärsyttää se lempeä ja herkkä naishahmo, tällä kertaa Tessa. Sitä vain haluaisi takoa välillä järkeä toisen päähän ja todeta, että itseä kuuluu kunnioittaa. Samalla kuitenkin vuodatin muutaman kyyneleen hänen vuokseen, sen herkän kuoren saadessa säröjä. Entä Hardin taas? Hän oli kuten muutkin vastaavat mieshahmot. Idiootti ja kusipää. Silti hän ei juurikaan nostattanut mitään sen ihmeellisempiä tunteita pintaan.
     Annan tälle teokselle neljä tähteä ihan vain siksi, että tämä oli viihdyttävä ja hyvä. Jos vertaa tätä muihin samanlaisiin, ei tämä erotu mitenkään huonompana yksilönä joukosta. Ei tosin sen koommin parempanakaan.
Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti