5. kesäkuuta 2020

Elina Rouhiainen: Kesytön

Raisa Oja on 17-vuotias Kallion kasvatti ja kunnianhimoinen taiteilijanalku, jonka elämä sortuu kun hänen äitinsä kuolee yllättäen. Rakas Helsinki jää taakse, kun Raisa lähetetään asumaan keskelle Kainuun korpea. Hukkavaaran erikoisessa kylässä hänen ainoana toiveenaan on selvittää miksi hänen äitinsä on pitänyt menneisyytensä salassa.
Kaiken hämmennyksen keskellä Raisan elämään astuu Mikael Sarri. Mikael on koulun vaikutusvaltaisin poika, jonka merkilliset silmät tuntuvat hakeutuvan yhä useammin Raisan suuntaan. Mutta uskaltaako Raisa edes unelmoida Mikaelista, jota muut kunnioittavat ja pelkäävät ja jonka tyttöystävä on jäätävän kaunis? Kun uskomaton totuus Hukkavaarasta alkaa vähitellen selvitä Raisalle, ei paluuta entiseen enää ole. Ja salaisuudet ovat vasta alkaneet paljastua.

     Silloin kun tämä kirja ilmestyi, luin sen heti ja rakastuin. En kuitenkaan silloin päässyt sarjan lukemisessa loppuun asti, joten päätin nyt tarttua tähän uudelleen. Muistikuvien ollessa hieman hatarat, tämä kirja nappasi mukaansa alusta alkaen ja oli jännitystä täynnä.
     Elina Rouhiaisen kirjoitukset ovat olleet aina sellaisia, mistä olen tykännyt. Tämän esikoisteoksen kohdalla ajatukseni eivät ole muuttuneet. Juoni vetää lukijan mukaansa ja pitää otteessaan. Kun lopun alku alkaa, sitä vain haluaa tietää lisää ja tarttua jatko-osaan heti, kun sen saa käsiinsä. 
     Kirjan päähenkilöt, Raisa, Mikael ja syrjitty Niko. Hahmojen kuvaukset onnistuivat mielestäni hyvin ja erilaisuus pääsi kukoistamaan. Nuoren mielen omituiset koukerot tulivat hyvin esiin ja kyllä hahmojen tekemiset ja sanomiset saivat myös hymyn huulille. 
     Itse jäin hieman kaipaamaan lisää tietoa ihmissusista ja heidän käyttäytymisestään. Toisaalta ehkä oli ihan hyvä, että asiasta ei jauhettu liikaa. Kirja kuitenkin jätti sen verran kysymyksiä avoimeksi, että jatko-osat on pakko päästä lukemaan.

Genre: nuoret, fantasia
Sarja: Susiraja #1
Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2012
Kirjailijan muut teokset: Muistojenlukija, Aistienvartija
Arvosana: ****
Goodreads: 3,58
Helmet2020: 4. Kannessa monta ihmistä, 33. Tapahtuu muodonmuutos, 45. Esikoiskirja 
Goodreads2020: 10. Between 400-600 pages, 19. A fantasy

1 kommentti:

  1. Ihana sarja. Upeasti vetäväää tekstiä. Luin kirjan yhdeltä istumalta eräänä pääsiäisenä ja sen jälkeen on tullut luettua kaikki kirjailijan teokset.

    VastaaPoista