12. kesäkuuta 2020

Elina Pitkäkangas: Hukan perimät

Lykantropia-viruksen runtelemassa maailmassa ihmiset ovat oppineet kunnioittamaan kahta asiaa: kaupungin suojamuuria ja ihmissusia metsästävää sotilasjärjestö Jahtia. 
Kun nuorelle aliupseerioppilaalle Alexander Bergille tarjoutuu tilaisuus osallistua maineikkaan kapteeni Väinö Ollikaisen metsästyspartioon, Alex on onnensa kukkuloilla. Todellisuus muurin toisella puolella ei kuitenkaan vastaa kuvitelmaa, ja komennus pakkashuuruisena susien yönä on kaikkea muuta kuin kunnianhohtoinen.

     Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogia ei ole itselleni ennestään tuttu, vaikka olen kyllä suunnitellut jossain vaiheessa lukevani sen. Nyt kun trilogiaan ilmestyi esiosa, päätin tarttua siihen. Itseäni hieman jännitti onko siitä vain haittaa, että en ole tutustunut sarjaan aikaisemmin. Huomasin kuitenkin hyvin nopeasti, että sillä ei ollut väliä. Tarina imaisi mukaansa ja kiinnostus sarjaa kohtaan vain kasvoi.
     Hukan perimät sijoittuu siis aikaan ennen trilogian tapahtumia. Kirja keskittyy kertomaan Väinön ja Alexin tarinat. He ovat osa Jahtia, järjestöä joka suojelee ihmisiä ihmissusilta. Yksi komennus muuttaa kuitenkin heidän molempien elämän lopullisesti.
     Lukiessani tätä kirjaa, sen ensimmäinen puolisko ei saanut minua kunnolla mukaansa. Itseäni ei kiinnostanut niin paljoa Jahdin toiminta, kuin mitä sitä kuvattiin. Ajatukseni saattaisi olla hyvinkin erilainen, jos olisin lukenut trilogian ennen tätä. Toisessa puoliskossa päästiin enemmän tekemisiin ihmissusien kanssa ja nähtiin sitä puolta maailmasta. Itseäni se kiinnosti huomattavasti enemmän ja puolisko tulikin luettua hyvin nopeasti.
     Hukan perimät oli mielenkiintoista luettavaa ja se eteni hyvässä tahdissa. Ihmiskohtalot koskettivat ja raakuudesta ei ollut puutetta. Siinä suhteessa koenkin tämän hieman erilaiseksi kuin muut nuorille suunnatut fantasiakirjat. Tämä ei ollut omalla tavallaan kevyttä luettavaa, vaan joistain kohtia melko synkkääkin ja jännittävää.

Genre: nuoret, fantasia
Sarja: Kuura #0,5
Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2020
Arvosana: ****
Goodreads: 4,11
Muissa blogeissa: Siniset helmet, Kirjapöllön huhuiluja
Helmet2020: 4. Kuvauksessa monta ihmistä, 9. Kohdataan pelkoja, 11. Vaihtoehtohistoria, 30. Pelastetaan ihminen, 33. Tapahtuu muodonmuutos, 34. Nimessä luontoon liittyvä sana, 42. Kirjassa on isovanhempia, 49. Julkaistu 2020 
PopSugar2020: 1. Published 2020, 33. At least four-star rating on Goodreads
Goodreads2020: 10. Between 400-600 pages, 19. A fantasy, 22. With the major theme of survival, 48. Published 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti