21. kesäkuuta 2020

J.R. Ward: Herätetty rakastaja

Entinen veriorja, vampyyrisoturi Zsadist kantaa yhä kärsimyksen ja nöyryytyksen täyttämän menneisyytensä arpia. Hillittömästä raivostaan ja julmista teoistaan tunnettua villiä taistelijaa pelkäävät yhtä lailla niin ihmiset kuin vampyyrit. Viha on Zsadistin ainoa kumppani ja kauheuksien tekeminen tämän ainoa rakkaus - kunnes soturi pelastaa Harvennuskunnan kynsistä kainiin vampyyrinaaraan. 
Bellaa alkaa heti kiehtoa Zsadistissa kihisevä voima. Zsadistin tarve kostaa Bellan vangitsijoille ajaa kuitenkin uroksen hulluuden rajoille. Bellan on autettava rakastajaansa parantamaan menneisyyyden haavat ja löytämään tulevaisuus naaraansa rinnalla.

     Mustan tikarin veljeskunnan kolmas osa päästää lukijan tutustumaan paremmin veljeskunnan sotureista raaimpaan, Zsadistiin. Hän pyrkii pelastamaan siepatun vampyyrinaaraan, eikä kukaan veljeskunnassa oikein ymmärrä, että miksi. Zsadist ei itsekään tiedä. Tai ainakaan hän ei halua myöntää syytä itselleen.
     Kuten aikaisemmat osatkin, tykkäsin tästä todella paljon. Itse kuitenkaan en ole kovin kiinnostunut Zsadistin historiasta ja ajatuksista, vaikka ne mielenkiintoisia ovatkin. Tämä hieman vaikutti lukukokemukseeni, enkä ollut niin innoissani lukemassa tätä osaa. Tarina kuitenkin imaisi hyvin nopeasti mukaansa, enkä voinut laskea kirjaa käsistäni.
      Kahteen ensimmäiseen osaan verrattuna tässä osassa oli huomattavasti enemmän pätkiä lessereiden, vampyyrien vihollisten, toiminnasta. Varsinkin yhden lesserin toimintaan kiinnitettiin suurta huomiota ja se avasi tapahtumille myös sen toisen näkökannan. 
     Lessereihin keskittymisen lisäksi tässä osassa pohjustettiin hyvin paljon seuraavassa osassa käsiteltävää ihmissuhdetta. Omalla tavallaan ymmärrän tämän, sillä eihän kaikki suhteet voi olla suoraviivaisia, mutta jotenkin nyt tunnuttiin keskittyvän liikaa vääriin asioihin. Koska kirjaan oli haluttu luoda niin monta tarinaa, ei Zsadistin ja Bellan suhteen käsittelylle ja heidän ajatuksilleen jäänyt juurikaan aikaa. 

Lover Awakened
Suomentanut: Maria Sjövik
Genre: aikuiset, fantasia, erotiikka, romantiikka
Sarja: Mustan tikarin veljeskunta #3
Kustantaja: Basam
Julkaisuvuosi: 2006, suom. 2010
Kirjailijan muut teokset: Pimeyden rakastaja, Ikuinen rakastaja
Arvosana: ****
Goodreads: 4,45
Helmet2020: 4. Kuvauksessa monta ihmistä, 24. Kirjailija kirjoittanut yli 20 kirjaa, 30. Kirjassa pelastetaan ihminen
PopSugar2020: 8. An upside-down image on cover, 33. At least four-star rating on Goodreads, 46. Author has written more than 20 books
Goodreads2020: 2. An author whose last name is one syllable, 19. A fantasy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti