2. lokakuuta 2019

Cassandra Clare: Tuhkakaupunki

Enemmän kuin mitään muuta Clary Fray haluaisi kaiken palaavan normaaliksi. Entiseen ei kuitenkaan ole paluuta: varjometsästäjät eivät päästä häntä otteestaan, ei varsinkaan Jace, Claryn vastikään löytynyt veli. Kun vielä paras ystävä on muuttunut vampyyriksi, äiti on koomassa ja joku surmaa New Yorkin alamaailman lapsia, paremminkin voisi mennä.

     Tuhkakaupunki on jatko-osa, jossa päästään tutustumaan vielä paremmin varjometsästäjien maailmaan. Homma jatkuu heti siitä mihin ensimmäinen osa jäi ja näin ollen mitään ei jää kertomatta lukijalle, opimme siis samaan aikaan asioita kuin maallikkona lapsuutensa viettänyt Clarykin. Tässä osassa taistelu hyvän ja pahan välillä jatkuu, nyt vain intensiivisemmin. Lisäksi ihmissuhteet ovat muutoksen kourissa ja silläkin saralla asiat vyöryävät lumipallon tavoin eteenpäin.
     Silloin kun viimeksi luin tätä sarjaa, tämän osan jälkeen mielenkiintoni lopahti jonkun verran, mutta jatkoin vielä yhden osan sinnikkäästi eteenpäin. Nyt tunteeni tätä osaa kohtaan ovat vähän positiivisemmat. Kyllä, tässä kirjassa on omat ongelmansa kuten ensimmäisessäkin osassa, mutta niiden alta löytyy mielenkiintoinen tarina.
     Koska kyseessä on sen verran "vanha" kirjasarja, en ala sen tarkemmin käymään kirjan juonta ja sisältöä läpi. Sen voin kuitenkin sanoa, että asiat todella menevät eteenpäin ja pieniä vihjeitä salaisuuksista jaetaan. Jään innolla odottamaan niiden salaisuuksien paljastumista ja seurauksien selviämistä.

City of Ashes
Suomentanut: Terhi Leskinen
Genre: fantasia, nuoret, romantiikka
Sarja: Varjojen kaupungit #2
Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2008 (suom. 2010)
Kirjailijan muut teoksetLuukaupunki
Arvosana: ****
Goodreads: 4,19

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti