23. syyskuuta 2019

Lars Kepler: Tulitodistaja

Nuorisokodista löytyy raa'asti surmattu teinityttö, mutta todistajia ei ole eikä kukaan puhu poliisille. Voiko syyllinen olla toinen tyttö? Poliisin vihjepuhelimeen alkaa tulla omituisia, epätoivoisia soittoja. Joona Lina matkustaa syrjäiseen Birgitta-kotiin tutkimaan mysteeriä, jonka takaa paljastuva totuus roihuaa julmana.

     Tulitodistaja on itsenäinen jatko-osa Joona Linna -sarjassa. Toisen osan jälkeen itselleni tuli pieni epätoivo, että toivottavasti jossain kohtaa kirjojen sisältö ja juoni muuttuvat mielenkiintoisemmiksi. Ja nyt, näin tapahtui. Tämä osa oli alusta loppuu mielenkiintoinen, tarina eteni reippaasti ja juonen käänteitä oli riittävän usein. Ylimääräistä kerrontaa ei ollut niin paljon kuin aikaisemmissa osissa. Toki itse olisin halunnut lukea hieman enemmän Joonan elämästä, mutta tässä osassa siitä tuli niin isoja paljastuksia, että ehkä pitää jättää seuraaviinkin osiin jotain.
     Tulitodistaja alkaa siitä kun nuorisokodista löytyy yöllä kuollut tyttö. Tutkinta lähtee käyntiin ja Joona kutsutaan tarkkailijaksi, sillä hän ei voi toimia varsinaisena tutkijana sisäisen tutkinnan aikana. Joonan tuntien hän ei kuitenkaan voi jättää asiaa muiden hoidettavaksi, vaan alkaa tutkia tapausta niillä valtuuksilla, mitä hänellä vielä on. Samaan aikaan sisäinen tutkinta etenee ja Joonan tulevaisuus on vaakalaudalla.
     Juoni oli riittävän jännittävä koko ajan, mutta ei kuitenkaan vienyt yöunia. Epävarmuus murhaajasta pysyi hyvin aivan loppuun asti ja asiat etenivät jouhevasti. Kirjan kerronta piti mielenkiintoa yllä ja luinkin tämän kirjan vain muutamassa päivässä. Huolimatta siitä, että tässä teoksessa sivuja oli melkein viisisataa (ainakin pokkarissa). Nyt odotan vain sopivaa hetkeä ottaa seuraava osa käsittelyyn.

Eldvittnet
Suomentanut: Elina Uotila
Genre: jännitys, rikos
Sarja: Joona Linna #3
Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2011 (suom. 2012)
Kirjailijan muut teokset: Hypnotisoija, Paganini ja paholainen
Arvosana: *****
Lukuhaasteet: Helmet19 (7. Kirja kertoo paikasta, jossa olet käynyt)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti