21. elokuuta 2019

Lisa R. Jones: Rebeccan kadonneet päiväkirjat

Rebecca Mason kohtaa rikkaan, synkän puoleensavetävän miehen, joka viettelee hänet vastuttamattomasti, vaikka Rebecca aavistaa pahaa. Rebecca antautuu eroottisiin kokemuksiin, jollaisiin ei olisi koskaan kuvitellut uskaltautuvansa. Mutta miten pitkälle hän on valmis menemään miehen vuoksi?

     Rebeccan kadonneet päiväkirjat sisältävät neljä Rebeccan itse kirjoittamaa päiväkirjaa, joista saadaan lukea jo pätkiä varsinaisissa sarjan osissa. Lisäksi tämä sisältää pienen pätkän tarinaa Rebeccan salaisesta rakastajattaresta. Kirja sisältää suurempia ja pienempiä paljastuksia, jotka tulevat ilmi vasta toisessa sarjan osassa, joten jos et ole lukenut vielä itse sarjaa kovin pitkälle, en suosittele vielä tarttumaan tähän kirjaan. Jos taas paljastukset eivät haittaa, niin siitä vain, ota tämä kirja käteen ja etsi itsellesi hyvä asento.
   En voi sanoa olevani kovin suuri "Inside out"-fani (kuten takakannen mukaan tämän lukija voi olla), mutta kun löysin tämän kirjan halvalla, niin päätin ostaa tämän. En ole lukenut varsinaista sarjaa kokonaan ja se hieman pelotti. Tosin minulla oli jo tiedossa totuus Rebeccasta, joten en uskonut tämän teoksen tuovan esille enempää kovin suuria yllätyksiä. Tämän suhteen olin oikeassa. Tämä teos kuitenkin toimii ihan yksittäisenäkin lukukokemuksena, et siis tarvitse koko sitä muuta sarjaa jos haluat lukea tämän. Tämä teos ei oikestaan sisältänyt kiinnekohtia, joista tämän voisi yhdistää sarjaan. Paitsi hahmojen nimet. Muuten maailma tässä teoksessa on aika paljonkin eri, joten ei hätää.
     Minulla oli pienet odotukset sen suhteen, mitä tämä kirja pitäisi sisällään. Sisältäähän sarjakin otteita näistä Rebeccan päiväkirjoista. Tai ei varsinaisesti juuri näistä kirjoista, vaan toisista. Mikä oli iloinen yllätys, ei tarvinnut lukea samoja pätkiä enää uudelleen eri kansien välistä. Tai ainakaan en huomannut, että mukana olisi ollut vanhoja tekstejä.
     Tämä kirja lähtee siis liikkeelle siitä kun Rebecca työskentelee baarissa ja päättää sitten hakea galleriaan töihin. Galleriassa hän tapaa upean ja komean Markin sekä tutustuu muihin gallerian työntekijöihin. Tästä vaiheesta kirjoitetaan jonkin verran kunnes yhtäkkiä hypätään eteenpäin ajassa ja Rebeccalla on rakastaja, Isäntä. Tai tuleva Isäntä, sillä Rebecca ei vielä ole allekirjoittanut sopimusta, sillä hän ei ole aivan varma, haluaako hän kaikkea sitä mitä sopimus tuo tullessaan.
     Jos siis on tottunut sarjan kevyeen erotiikkaan, tässä kirjassa mennään BDSM:n maailmaan niin että rysähtää. Mutta koska kyseessä on kuitenkin päiväkirja-malliin kirjoitettu teksti, ei tämäkään ole mistään rankimmasta päästä. Enemmänkin tätä lukiessa vastaan lyövät Rebeccan tunteet ja ajatukset. Hänen painajaiset. Epävarmuus. Mielestäni tämä kirja olikin juuri siksi hyvä, sillä tämä ei ollut vain luolassa olemisen kerrontaa. Tämä oli jotain muutakin. Tällä kirjalla oli tarkoitus herättää tunteita, tai niin ainakin kuvittelen.

     "Kaikki, mitä me yhdessä teemme, johdattaa minut yhä syvemmälle paikkoihin, joiden tiedän kuvastavan hänen sisäistä helvettiään, enkä silti saa vedetyksi häntä pois sieltä. Sen sijaan hän kiskoo minua yhä syvemmälle synkkään onkaloon, joka on hänen pakopaikkansa. Minulle se ei kuitenkaan enää ole pakopaikka: ei enää, kun jokainen sessio ylittää nautintoni rajat. Eikä hän tajua sitä. Vaikka Isäntänäni hänen olisi tajuttava.
     Kumma kyllä, kun alan taas löytää itseni, tuntuu kuin hän olisi kadottanut minut kokonaan. Tai ehkä minä olen kadottanut hänet. Ajatus kouristaa sydäntäni ilkeästi. Minä rakastan häntä. Miksi olen päästänyt itseni rakastumaan häneen?"

Nimi: Rebeccan kadonneet päiväkirjat (Rebecca's Lost Journals)
Kirjailija: Lisa R. Jones
Suomentanut: Lasse Linna ja Lauri Sallamo
Genre: romantiikka, erotiikka
Sarja: Inside Out
Sivumäärä: 314
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2013
Kirjailijan muut teokset: Ihosi alla, Sisälläni, Paljastus
Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti