5. huhtikuuta 2020

Clare Mackintosh: Lopun jälkeen

Max ja Pip ovat vahva pari. He rakastavat toisiaan valtavasti mutta pientä poikaansa Dylania vieläkin enemmän. Dylanin sairastuttua vakavasti Max ja Pip joutuvat tekemään yhdessä elämänsä isoimman ja vaikeimman päätöksen. He ovat eri mieltä.
Mahdottoman valinnan seuraukset uhkaavat tuhota heidät molemmat, eikä mikään ole enää niin kuin ennen. Mutta mitä vain voi tapahtua lopun jälkeen...

     Clare Mackintosh on tunnettu trillereistään. Ja täytyy myöntää, että ennen tämän kirjan lukemista kuvittelin tämän olevan yksi sellainen kirja. Olin enemmän väärässä kuin oikeassa. Lopun jälkeen on ainakin jonkin verran saanut ideaansa pohjaa Mackintoshin omasta elämästä. Päätöksestä, joka muuttaa elämän. Päätöksestä, jonka jälkeen miettii vielä kauan, että mitä jos olisimme päättäneet toisin.
     Lopun jälkeen oli raastava, koskettava, surullinen ja silti onnea sisältävä teos. Tämä oli sellainen teos, jota suosittelen kaikille niille, jotka siihen pystyvät. Joillekin tämä voi olla liian rankka kertomus, mutta toisaalta se voi myös auttaa itseä pääsemään yli omien päätösten jälkeisestä epävarmuudesta.
     Lopun jälkeen on jaettu kolmeen osaan, joista kaksi on "ennen" ja yksi "jälkeen". Tarinaa kerrotaan kolmen hahmon näkökulmasta, vanhempien ja lääkärin. Jokainen hahmo oli omalla tavallaan koskettava ja vaikka joskus heissä nousi esiin ärsyttäviä piirteitä, he tuntuivat aidoilta ja inhimillisiltä. He tekivät ja ajattelivat juuri niin, kuin todellisessakin tilanteessa tekisivät ja ajattelisivat.
     Kirjan "jälkeen" osio selkeästi painotti sitä, että kohtalolla on meille jokaiselle tarkoitus. Teemme minkä vain päätöksen, lopputulos on sama. Toki päätöksen molemmat reitit vievät vähän eri tavalla lopputulokseen, mutta väistämätöntä ei voi kuitenkaan ohittaa. Osio oli mielestäni hyvin kirjoitettu. Kirjan vanhemmilla oli erilainen ajatus lapsensa elämään liittyen ja osio kertoi vuoroluvuin näiden päätösten lopputulemat jatkon kannalta. Tuntui, että koko tämän ajan kyyneleet vain valuivat ja olisin halunnut halata kaikkia hahmoja.

After the End
Suomentanut: Päivi Pouttu-Deliere
Genre: aikuiset, realistinen fiktio
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2019
Arvosana: *****
Goodreads: 4,08
Helmet2020: 4. Kuvauksessa monta ihmistä, 37. Ajankohta merkittävä tekijä kirjassa, 42. Kirjassa isovanhempia
PopSugar2020: 29. Bird on the cover, 33. At least four-star rating on Goodreads
Goodreads2020: 1. Title doesn't contain A, T or Y, 10. Between 400-600 pages, 22. With the major theme of survival, 33. About a non-traditional family

2 kommenttia:

  1. Mackintosh kyllä osaa kirjoittaa vetävästi!

    VastaaPoista
  2. Olen lukenut Macintoshilta vain Annoin sinun mennä. Pidin siitä kovasti. Tämä olisi varmasti myös kiinnostava. PS. Olipa kiva, kun löysin blogisi. - Mukavaa pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista