16. huhtikuuta 2020

Mari Koppinen & Anna Puu: Minä olen Anna Puu


Linnuton puu. Mestaripiirros. Säännöt rakkaudelle. Me ollaan runo. Nälkäinen sydän...

Minulla ei ole päiväkirjoja. Lauluni ovat päiväkirjani.
Anna Puun laulut palauttavat hänen mieleensä sen hetken elämässä, jolloin laulu syntyi. Ne tuovat mieliin muistot, niin kipeät, suloiset kuin ristiriitaisetkin. Elämän koko kuvan. Anna Puun tarinan.

     Päätin jokin aika sitten, että haluan alkaa lukea enemmän elämäkertoja. Haasteeksi tuli valita sopivat kirjat, jotka jaksaisi lukea ilman sen suurempia ongelmia. Päätin sitten kokeilla Anna Puusta kertovaa kirjaa, sillä se ei ollut kamalan paksu ja sisälsi paljon kuvia. Ja kyllähän tätä naislaulajaa on tullut joskus kuunneltua enemmänkin, mutta sen tarkemmin en ole hänen elämäänsä tutustunut.
     Tämä teos oli nopealukuinen ja mielenkiintoinen. Kuvia oli paljon, kuten sanottu, ja myös laulujen sanoituksia oli esillä useampikin. Tarina eteni vaivattomasti ja tykkäsin kovasti kirjan minä-kertojasta (en tiedä onko elämäkerroissa usein näin, mutta kuitenkin). Kirjassa päästiin tutustumaan niin Anna Puun lapsuuteen kuin nuoruuden hullutteluihinkin. Idols-matka tuli myös tutuksi ja ura siitä eteenpäin. Tykkäsin tästä paljon ja nyt seuraavan elämäkerran kohdalla rima on jo paljon korkeammalla.

Genre: omaelämä
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2019
Goodreads: 3,77
Helmet2020: 34. Kirjan nimessä luontoon liittyvä sana, 42. Kirjassa isovanhempia
PopSugar2020: 14. An author with flora in their name
Goodreads2020: 12. Collaboration between two authors, 25. Related to arts

1 kommentti:

  1. Anna Puu on kiehtova persoona. Vaikka hän elää musiikkitaivaan tähtenä, hän elää myös hyvin tavallista perhe-elämää. Katsoin erästä ohjelmaa hänen siirtolapuutarhaltaan. Oli kiva huomata, että hän halusi viettää vapaa-aikansa puutarhan keskellä.

    VastaaPoista