3. huhtikuuta 2020

Sally Green: Savuvarkaat

Konfliktin partaalla olevassa maailmassa omia valintojaan ja tulevaisuuttaan puntaroi viisi nuorta:
Älykäs prinsessa, joka etsii rohkeutta kulkea omaa polkuaan.
Idealistinen soturi, jota sydän ja velvollisuudet repivät eri suuntiin.
Neuvokas metsästäjä, joka on kaikkein vaarallisimman saaliinsa jäljillä.
Hurmaava mutta vastuuntunnoton varas, jolla on salattu syntyperä.
Uskollinen palvelija, joka hautoo kostoa valtakuntansa puolesta.
Näiden nuorten kohtalot muuttaa ja kietoo yhteen vanhojen valtakuntien välisen sodan arvaamaton kulku - ja paholaissavua sisältävä mystinen pallo.

     Sally Green on tullut minulle tutuksi hänen ensimmäisestä nuorten kirjasarjastaan, Puoliksi paha. Aikoinaan en tuota saanut luettua aivan loppuun, mutta ehkä vielä joskus tartun siihen uudelleen. Nyt kuitenkin vuorossa on kirjailijan uusin nuorille suunnattu fantasiasarja, jonka toinen osa tuli suomeksi tänä vuonna. Itselläni kuitenkin oli vasta vuorossa tämä ensimmäinen osa.
     Savuvarkaat on tarina viidestä hahmosta, joiden matkat kohtaavat erilaisten mutkien kautta. Kaiken keskellä on sota, häät, ystävyys, luottamus ja paholaissavu. Hyvin hitaasti, mutta varmasti, tarina etenee ja asioita paljastuu lukijalle. Loppua kohti saadaan kunnolla menoa ja melskettä, kun kuninkaan aikeet paljastuvat. Onko hän todella valmis uhraamaan oman tyttärensä, valloittaakseen uuden maan itselleen?
     Tämä kirja on alkuun hyvin hidas. Hahmoja on paljon ja heidän matkoistaan yritetään kertoa mahdollisimman paljon. Itselläni kuitenkin pysyi silti mielenkiinto yllä, sillä kirjan maailma ja varsinkin paholaissavu kiehtoivat. Kirjan hitaus kuitenkin aiheutti sen, että juonenkäänteet eivät kauheasti yllättäneet ja suurimmat kohtaukset olivat hyvin lopussa. Itse tykkäsin tästä kirjasta alusta asti, mutta loppu tuntui hieman töksähtävältä. Juuri kun meinattiin päästä alkuun ja sota laitettua kunnolla käyntiin, käänsin viimeisen sivun esiin ja petyin pahasti. Ehkä toinen osa sitten alkaa heti sodan kuvaamisella, ken tietää.

The Smoke Thieves
Suomentanut: Sari Kumpulainen
Genre: nuoret, fantasia, romantiikka, LGBT
Sarja: Savuvarkaat #1
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2018, suom. 2019
Arvosana: ****
Goodreads: 3,80
Muissa blogeissa: Kirjapöllön huhuiluja, Musteen jäljet, Maailmankirjat, Jatka lukemista
Helmet2020: 4. Kuvauksessa monta ihmistä, 30. Pelastetaan ihminen
PopSugar2020: 9. A book with a map
Goodreads2020: 2. Author's last name is one syllable, 5. First in a series, 10. Between 400-600 pages, 19. A fantasy, 43. Related to one of the four horsemen (sota)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti