23. huhtikuuta 2020

Cecelia Ahern: Loppusanat

Seitsemän vuotta sitten Hollyn mies Gerry kuoli ja Holly löysi miehensä jättämän lahjan: kymmenen kirjekuorta, yksi kullekin Gerryn kuoleman jälkeiselle kuukaudelle.
Kun Holly vuosien jälkeen suostuu puhumaan kokemuksistaan podcastissa, kuulijat inspiroituvat hänen ja Gerryn tarinasta valtavasti. Innoikkaimmat kuulijat pyytävät Hollyn apua. Heille on kyse elämästä ja kuolemasta: he haluavat jättää rakkailleen yhtä kauniin muiston itsestään kuin Gerry. Vastentahtoisesti Holly suostuu auttamaan. Holly saa huomata, että hänelläkin on vielä rakkauden loppusanat lukematta.

     Luin P.S. Rakastan sinua aikaisemmin tänä vuonna ja se aiheutti sekaiset fiilikset. En tiennyt, tykkäsinkö vai enkö. Nyt kun aloin lukemaan tätä seuraavaa osaa, päätin lähteä avoimin mielin liikkeelle ja toivoin, että tämä kirja saisi ajatukseni muuttumaan koko kirjasarjaa kohtaan.
     Loppusanat jatkaa Hollyn tarinaa seitsemän vuotta ensimmäisen kirjan tapahtumien jälkeen. Nyt Holly päätyy käsittelemään omaa menetystään uudelleen ja tämä vaikuttaa hänen arkeensa ja uuteen suhteeseen. Kirjan alkuasetelma oli mielestäni kiinnostava ja odotin innolla kertomuksia siitä, miten muut kuolemansairaat rakentavat omat kirjeensä läheisilleen.
     Kirja tuo mukanaan muutamia uusia hahmoja, joiden rooli kasvaa suureksi tarinan edetessä. Valitettavasti kirjan pääpaino kuitenkin tuntuu olevan siinä, että Holly muistelee menneitä ja näitä muistoja kuvaillaan läpi kirjan. Tämä vie tilaa uusien hahmojen kerronnalta ja ne jäävät hyvin köyhiksi tulokkaiksi. Muisteluissa kuitenkin plussaa on se, että niissä on täysin uusia tapahtumia, eikä ensimmäisen osan tapahtumia kertailla turhaan.
     Kokonaisuudessaan tämä ei ollut huono jatko-osa, mutta itse jäin kaipaamaan vielä lisää kerrontaa kirjeiden tekemisestä ja vähemmän menneiden muistelusta. Ahern kuitenkin on sen verran hyvä kirjailija, että kirjan lukeminen oli sen "huonoista" puolista huolimatta viihdyttävä ja kiinnostava.

Postscript
Suomentanut: Heidi Tihveräinen & Lauri Sallamo
Genre: romantiikka, aikuiset
Sarja: P.S. Rakastan sinua #2
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2019, suom. 2020
Kirjailijan muut teokset: P.S. Rakastan sinua
Arvosana: ***
Goodreads: 4,18
Muissa blogeissa: Kirjanmerkkinä lentolippu
Helmet2020: 3. Suhtaudut ennakkoluuloisesti, 9. Kohdataan pelkoja, 10. Sijoittuu maahan jossa vähemmän asukkaita kuin Suomessa, 25. Ollaan saarella, 49. Vuonna 2020 julkaistu kirja
PopSugar2020: 1. Published 2020, 33. At least four-star rating on Goodreads
Goodreads2020: 18. By an author you've only read once before, 48. Published in 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti