29. syyskuuta 2013

Kirja: Nymfit: Montpellierin legenda


Kirja: Nymfit: Montpellierin legenda
Kirjailija: Sari Luhtanen, Miiko Oikkonen
Gengre: fantasia, nuoret
Sarja: Nymfit #1
Julkaisuvuosi: 2013
ISBN: 978-951-20-9364-9

Kolme nymfiä, Didi, Kati ja Nadia,
elävät keskuudessamme.
ikuisesti nuorina, tappavan kauniina
ja vaarallisen viettelevinä.

Didi on kuin kuka tahansa elämännälkäinen nuori tyttö. Vain hänen napansa alle tatuoitu erikoinen solmu erottaa hänet ikätovereistaan. Eräänä päivänä Kati ja Nadia saapuvat kaupunkiin ja käskevät Didiä hävittämään menneisyytensä sekä jättämään ystävänsä ja perheensä taakseen ennen kuin on myöhäistä.
     Itsepäinen Didi ei alistu uuteen rooliinsa suosiolla. Katin ja Nadian kielloista huolimatta hän rakastuu intohimoisesti lääketiedettä opiskelevaan Samueliin. Jumalaisen olennon ja tavallisen kuolevaisen suhteesta ei ole koskaan seurannut muuta kuin tragediaa.

Muita kirjailijan kirjoja: Luhtanen on kirjoittanut aiemmin kirjat "Tuulin viemää" sekä "Kaikkea kaunista"
Arviointi: Kirjan idea kuulosti mielenkiintoiselta, mutta valitettavasti toteutus ei aivan kohdannut omaa ajatusmaailmaani. Jotenkin kirja vain tuntui hieman liian tekaistulta. Se vain sisälsi niin vähän tunnetta, tai ainakin itsestäni tuntui siltä. Teksti tuntui siltä että se olisi kirjoitettu jo valmiiksi "ohjelmasarja- muotoon", ilman sellaista "kirja- muotoa". Kuvailua oli kovin vähän ja muutenkin teksti tuntui hieman töksähtelevältä. En kuitenkaan väitä ettei kirja olisi ollut luettava tai ettei tuleva tv-ohjelma tähän kirjaan pohjautuen tulisi olemaan hyvä. Itse kirja nyt vain ei oikein innostanut lukemaan.

     "- Missä minun rahani ovat? Kati huusi.
     Didi lysähti helpottuneena takaisin tyynyjen varaan. Vihdoinkin jotain normaalia.
     - Mitä väliä sillä on? Didi kysyi. - Ainahan sinä voit varastaa lisää.
     - Minun pitää maksaa vuoksi ja laskuja! Sinuun uppoaa jo muutenkin rahaa, vaikket sinä näytä sitä tajuavan."

     Kirjan asetelma vaikutti minusta hieman oudolta. Didi vaikutti kovin epäkypsältä ikäänsä nähden (ainakin ajatusmaailmaltaan). En voi väittää etten olisi itse voinut toimia samankaltaisessa tilanteessa melkein samalla tavalla, mutta Didi ei tuntunut tajuavan nymfinä oloa millään tavalla. Mutta, tämähän on vain yksi sellainen asia jonka kirjailija itse päättää ja lukijat saavat vain jäädä ihmettelemään.
Arvosana: 7½

4 kommenttia:

 1. Täytynee muistaa, että sarja on kirjoitettu ennen kirjaa, vaikka kirja julkaistiinkin aikaisemmin. Sarja ei pohjaa kirjaan vaan kirja sarjaan. Tämä näkyy kirjan toteutuksessa. Luulen, että tarina toimii visuaalisesti hienosti ja itse pidän kirjan nymfeistä kovasti. Eivät ainakaan jää lehdelle soittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt että kirja perustuu itse sarjaan. Tämä selkiyttää asiaa jo paljon. Ja itse olen ajatellut katsoa myös itse sarjaa kun se ilmestyy, ainakin trailereiden perusteella tuntuu paremmalta kuin tämä kirja (omaan makuun ainakin). Mutta suur kiitos tästä korjauksesta :)

   Poista
 2. Näin olen myös ymmärtänyt, että kirja mukailee sarjaa. Pidin kyllä kirjasta (ehkä myös siksi, etten odottanut siltä arvostelujen vuoksi kamalasti), ja se onnistui mielestäni jopa tuomaan jotain uusia juttuja fantasiagenreen, jonka vuoksi katsastan todennäköisesti sarjankin... Ja tosi hienoa, että tällaista tehdään meilläkin! Odotan siis jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, itsekin ajattelin lukea seuraavan osan kun sellainen ilmestyy ja jos jostain saan sen vain käsiini. Sen verran jäi kuitenkin kysymyksiä päähän risteilemään, jotka kaipaavat vastausta :)

   Poista