3. lokakuuta 2013

Kirja: Bared to You

 
Kirja: Bared to You (suom. Sinulle paljastettu)
Kirjailija: Sylvia Day
Gengre: romantiikka, erotiikka
Sarja: Crossfire #1
Julkaisuvuosi: alk. per. 2012 (suom. 2013)
ISBN: 978-0-42526390-7

Gideon Cross tuli elämääni kuin salaman leimahdus. Hän oli komea ja terävä, särmikäs ja hurmaavan seksikäs. Kukaan ei ollut koskaan vetänyt minua samalla tavoin puoleensa. Himoitsin hänen kosketustaan kuin huumetta, kiusausta oli mahdoton vastustaa. Olin haavoittuvainen, ja hän tiesi kuinka tunkeutua sisimpääni.
     Gideon tiesi. Hänellä oli olmat riivaajansa. Muutuimme toistemme peilikuviksi, paljastimme salaisimmat haavamme.. ja halumme. Hänen rakkautensa muutti minut, mutta repisikö menneisyys meidät erilleen?

Arviointi: En voi sanoa olevani kovinkaan suuri eroottisten kirjojen fani, mutta tulee niitä silti joskus luettua kun joku alkaa puhua jonkin kirjan tai sarjan juonesta tai henkilöistä. Tällä tavalla törmäsin aikaisemmin Fifty Shades of Grey -sarjaan ja samoin kävi tämän sarjan kanssa. Sarjoja on vertailtu paljon keskenään, enkä yhtään ihmettele (ainakaan tämän ensimmäisen osan jälkeen). Vaikka kirjoissa on jonkin verran eroavaisuuksia, yhtäläisyyksiäkin löytyy vaikka millä mitalla. En tiedä ovatko tällaiset yhtäläisyydet normaaleja eroottiselle puolelle kuuluvien kirjojen kesken, vai onko näin vain näiden kahden (ja ehkä muutaman muun) sarjan välillä. Tiedä häntä, enkä ole ajatellut sen kummemmin ottaa asiasta selvää.
     Ymmärrän ihmisiä jotka sanovat tykästyneensä tähän sarjaan. Ja ymmärrän myös niitä, jotka ovat aivan toista mieltä. Juonellisesti tämä kirja ei ole mikään huippumenestys, ehkä juoni muovautuu kokonaisuudeksi vasta koko sarjan myötä. Henkilöt ovat kuitenkin mielenkiintoisia ja itse tykästyin kyllä Evaan. Hänen periksiantamattomuus vain loisti niin vahvana, vaikka välillä siinä saattoikin huomata pieniä heikkoja kohtia. Gideon taas edusti selvästi sellaista miestyyppiä, jonka kanssa itse en tulisi toimeen päivää kauempaa. Miehen dominoiva puoli oli hyvin vahva (vaikka ei aivan yhtä vahva kuin Fifty Shades of Greyssä). Itseäni haittasi hyvin paljon se, että Gideonin "ongelmien lähteestä" ei saatu oikeastaan minkäänlaista tietoa, kun taas Evan lapsuuden tapahtumista kerrottiin hyvinkin paljon.

     "Gideon tossed the makeup remover wipe in the trash. Then he grabbed a towel to throw over the puddle he'd left on the floor and toed off his shoes. To my utter delight, he began stripping out of his wet clothes.
     Watching him raptly, I said, "You feel guilty because she still loves you."
     "I do, yes. I knew her husband. He was a good guy and he was crazy about her, until he figured out she didn't feel the same way and things fell apart."
     He looked at me as he peeled his shirt off. "I couldn't figure out why he let it get to him. He was married to the girl he wanted, they lived in a different country away from me, so what was his poblem? Now, I understand. If you loved someone else, Eva, it'd shred me to pieces, every single day. It'd kill me even if you were with me and not him. But unlike Giroux, I wouldn't let you go. Maybe I wouldn't have all of you, but you'd still be mine and I'd take what I could get."
     My fingers laced in my lap. "That's what scares me, Gideon. You don't know what you're worth.""
Arvosana: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti