18. syyskuuta 2013

Kirja: Athenen merkki


Kirja: Athenen merkki (The Mark of Athena)
Kirjailija: Rick Riordan
Suomentaja: Ilkka Rekiaro
Gengre: fantasia, nuoret
Sarja: Olympoksen sankarit #3
Julkaisuvuosi: 2013
ISBN: 978-951-1-27013-3

Seuratkaa Athenen merkkiä.
Kostakaa puolestani.
Melko mahdoton toivomus -
jopa Annabethille, sodan ja
viisauden jumalattaren tyttärelle.

Juuri kun Annabeth saa vihdoin tavata poikaystävänsä Percyn, roomalaisten ja kreikkalaisten puolijumalien täytyy yhdistää voimansa ja toteuttaa vanha ennustus. Sen mukaan - jollei asioihin puututa - maanjumalatar Gaia herättää puoliunessakin henkiin hirviöitä ja tuhoaa herättyään ensin jumalat ja sitten koko maailman.
     Annabethin ja Percyn ystävineen pitää estää hirviöiden pääsy maailmaan sulkemalla Kuoleman ovi. Paha vain, ettei kenelläkään ole aavistustakaan, missä tämä ovi sijaitsee.

Muita kirjailijan kirjoja: Sarjassa ennen ilmestyneet "Eksynyt sankari" ja "Merenjumalan poika" sekä ennen ilmestynyt viisiosainen sarja "Percy Jackson", ja "Kanen aikakirjat"- sarjassa ilmestyneet kolme osaa.
Arviointi: Uh, vihdoin sain tämän kirjan käsiini. Ja kuten aina, Riordan on osannut kirjoittaa kirjan jonka lukemista ei vain pysty lopettamaan ennen viimeistä sivua. Hieman kyllä häiritsi se, miten monen näkökulmasta tekstiä oli kirjoitettu. Tapahtumia tuli näin todella paljon, eikä niitä meinannut pystyä liittämään yhdeksi ehjäsi kokonaisuudeksi.
     Oli kuitenkin mukava taas päästä lukemaan Annabethin, Percyn, Jasonin ja muiden puuhista "pitkän" tauon jälkeen. Jokaisen luonne ja taidot tulivat taas hyvin näkyviin ja jokainen oli huomioitu tapahtumissa. Riordanin tavoilleen uskollisena sai sivuille myös naurua ja ehkä jopa muutaman haikean hetken. Percyn ja Annabethin suhteen kehittyminen oli varsinkin itselle mukavaa luettavaa, sillä Percy on yhä (ja tulee varmasti aina olemaan) yksi lempihahmoni sarjassa.

     ""Percy", Annaberth sanoi, "rantautumisesta tulee kova. Sinun pitää hallita vettä, jotta emme paiskaudu laituriin. Kun pääsemme perille, sinun täytyy pidätellä hyökkääjiä. Kaikki muut: auttakaa Percyä suojelemaan laivaa."
     "Mutta entä Jason?" Piper kysyi.
     "Ja Frank ja Leo?" Hazel lisäsi.
     "Minä etsin heidät", Annabeth lupasi. "Ja minun on selvitettävä, missä kartta on. Olen aika varma, että vain minä pystyn löytämään sen."
Arvosana: 9+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti