28. elokuuta 2019

S/S Urst: Kontakti

Huippusuosittujen tekijöiden trilleri kahdesta naisesta, joiden välinen yhteys on voimakas, väistämätön - ja tappava.
Ursa ja Stella ovat kasvaneet samassa perheessä, mutta eivät ole biologisia sisaruksia: Ursa adoptoitiin perheeseen seitsemänvuotiaana, mutta hän jätti perheen kymmenen vuotta myöhemmin lähteäkseen maailmalle.
Kun tehtaanjohtajana työskennellyt isä kuolee, Ursa palaa yllättäen perheen kartanoon. Jälleennäkeminen Stellan kanssa saa pinnanalaiset jännitteet kipunoimaan.
Vähitellen sisarukset yhdistää kammottava epäillys: isä ei kuollut luonnollista kuolemaa.

     Ennen tämän kirjan aloittamista olin tullut lukeneeksi tästä useita arvioita. Näiden arvioiden perusteella tiesin vähän mitä odottaa - ei trilleriä, paljon erotiikkaa. Nyt kun olen lukenut tämän voin myöntää, että ei tämä mikään kovin trillerimäinen suoritus ollut, mutta ei tässä ollut myöskään niin paljoa erotiikkaa kuin jotkut olivat antaneet ymmärtää.
     Kontakti on trilogian avausosa, mutta en ole aivan varma haluanko lukea niitä tulevia osia. Kirjan tarinassa oli jotain mielenkiintoista, tyttöjen melkeinpä maaginen yhteys, mutta silti en voi sanoa tätä kirjaa niin mielenkiintoiseksi, että haluaisin saada tietää lisää. Päähenkilöistä tai muustakaan. Tämä kirja oli kevyt ja nopea luettava, mutta siihen se hyvyys tuntui jäävän. Odotin tältä kirjalta paljon, mutta valitettavasti se ei täyttänyt kaikkia odotuksiani.
     Kirjan nimimerkin takana on kaksi suomalaista nuortenkirjailijaa, Siri Kolu ja Salla Simukka. Olen lukenut aikaisemmin molempien kirjoja, ja olen tykännyt niistä valtavasti. Tämä kirja on kuitenkin luokiteltu aikuiskirjallisuudeksi ja täten odotin hieman erilaisempaa kirjoitustyyliä, kuin mihin olen näiltä kahdelta naiselta tottunut lukemaan. Näin ei kuitenkaan ollut ja kirja tuntui nuortenkirjalta siinä missä muutkin naisten teokset. Tosin tämän kirjan myyminen yleisölle ei ole muutenkaan mennyt aivan nappiin.

     "Palasit kotiin pieni tulitikkutyttö. Nyt sinun on viimein aika oppia tuntemaan minut. Annan sinulle neljä vuorokautta aikaa selvittää henkilöllisyyteni. Keskiviikkoon kello 16:00. Jos et siihen mennessä sitä tiedä, Stella joutuu kärsimään seuraukset."

     Tarina on muodostettu muutaman aikajanan avulla. Nykyisyyden ja menneisyyden. Menneisyyden pätkissä päästään tutustumaan Stellan ja Ursan lapsuuteen, heidän yhteyteen ja sen seurauksiin. Nykyisyydessä päästään seuraamaan kahden mysteerin selvittelyä, isän kuolema ja Ursan varjo. Salaisuudet alkavat selvitä ja Stellan ja Ursan on tehtävä päätöksiä. Kirja sisältää yllättävän monta kuollutta, ja päähenkilöiden suhtautuminen näihin kuolemiin on mielestäni hyvin outo. Ne eivät tunnut kiinnostavan kumpaakaan. Heitä kiinnostaa vain se, että he voivat olla yhdessä. Seurauksilla ei väliä. Muutenkin näiden kahden naisen välinen suhde tuntuu hieman oudolta, vaikka he eivät olekaan biologisia sisaruksia. Seuraavissa osissa varmasti tulisi parempaa selvyyttää tähän heidän yhteyteen, mutta toivon, ettei tähän soppaan vielä sekoiteta fantasiaa sen enempää.

     "Siitä tulee lanka. Pikkusormen ympärille sidottu punainen lanka. Katson omaa pikkusormeani. Siihen on sidottu langan toinen pää. Käännymme toisiamme kohti sanoaksemme jotain, mutta sillä hetkellä me molemmat putoamme.
     Uppoamme.
     Punainen lanka yhdistää kaksi ihmistä, joiden kohtalot ovat aina sidoksissa toisiinsa, olivat he missä tahansa.
     Punaista lankaa ei voi välttää tai väistää.
     Lanka voi venyä tai mennä solmiin, mutta se ei koskaan katkea.
     Tämä on vnaha myytti.
     Tämä on kauan sitten kerrottu tarina.
     Tämä on kipeänkaunis satu.
     Tämä on totuus."

Nimi: Kontakti
Kirjailija: S/S Urst
Genre: jännitys, romantiikka, erotiikka, aikuiset
Sivumäärä: 347
Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2019
Arvosana: **½
Lukuhaasteet: PopSugar19 (21. Kirjan on kirjoittanut kaksi naiskirjailijaa)
Muissa blogeissa: Siniset helmet, Kirjasta kirjaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti