8. elokuuta 2019

Emily A. Duncan: Wicked Saints

     A girl who can speak to gods must save her people without destroying herself.
     A prince in danger must decide who to trust.
     A boy with monstrous secret waits in the wings.
     Together, they must assassinate the king and stop the war.
     In the centuries-long war where beauty and brutality meet, their three paths entwine in a shadowy world of spilled blood and mysterious saints, where a forbidden romance threatens to tip the scales between dark and light.

     Tätä arvostelua lukiessa kannattaa ottaa huomioon, että kuuntelin tämän kirjan äänikirjana, englanniksi, ja keskittymiseni ei ollut aina sillä tolalla, että kirjan kuuntelu olisi järkevää. Tästä syystä olenkin päättänyt, että jos tämä kirjan joskus tulevaisuudessa suomennetaan, annan sille uuden mahdollisuuden, sillä nyt siitä ei jäänyt juuri mitään käteen. Halusin kuitenkin kirjoittaa tästä kirjasta edes jotain ylös tänne blogiin, joten tässä sitä ollaan. En varmaankaan saa aikaiseksi kovin järkevää tekstiä, mistä ainakaan saisi käsitystä tästä kirjasta ja sen luonteesta ja laadusta. Voinkin siis nyt jo sanoa, että jos tämä kirja yhtään kiinnostaa, ota se käteesi ja unohda tämä tuleva teksti kokonaan.
     Lähdetään liikkeelle sillä, mistä sain idean lukea tämän kirjan. Englanninkielinen kirjatube. Siellä tämä kirja on mainittu useammin kuin kerran, harvoin tosin kovin positiiviseen sävyyn. Päätin kuitenkin, että minäkin haluan tutustua tähän teokseen ja se löytyi kuin ihmeen kaupalla kirjastosta äänikirjana. En lukenut ennen lukemista tämän kirjan takakantta, katselemistani videoista ei ollut jäänyt kovin paljoa mieleen. Minulla ei siis ollut kovin ihmeellistä käsitystä siitä, mistä tämä kirja kertoo. Nyt kun kirjoitin tuon takakannen tekstin tuohon yläpuolelle, en usko, että olisin valinnut tätä kirjaa vain tuon tekstin perusteella. Se ei saanut kiinnostustani heräämään.
     Toiseksi, en ole varma mihin suuntaan maailmaa tämä kirja sijoittuu. Maailman kuvausta joko oli hyvin vähän tai sitten se meni minulta kokonaan ohi. Venäläiset nimet kuitenkin antavat jotain viitteitä. Ja jos olet kuuntelemassa tätä äänikirjana, en tiedä voinko suositella sitä. Nimet lausuttiin venäläisittäin, puhe äännettiin venäläisittäin, koko homma kuulosti venäläiseltä englannilta, enkä voi ainakaan itse sanoa olevani sellaisen ääntämisen fani. Toki jos sinä tykkäät siitä eikä se ole ongelma, niin toki voit ottaa äänikirjana tämän kuunteluun.
     Kolmanneksi, kirjan idea ja juoni eivät aivan valaistuneet minulle. Syynä voi olla edellä mainitut tekijät, tai sitten tämä kirja ei vain ollut oikein minua varten. Siinä oli mielenkiintoisia tekijöitä. Kuten verimagia (tai miten sen nyt haluaa suomentaa). Olisin kuitenkin halunnut saada siitä lisää tietoa, päästä vielä syvemmälle. Plussaa tässä kirjassa oli myös se, että varsinaista kolmiodraamaa ei ollut, vaikka koko aika oli sellainen tunne, että se ilmestyy nurkan takaa. Sitä en tosin tiedä, että miten seuraavissa kahdessa osassa (koska kyseessä on siis trilogia) tulee käymään.

Nimi: Wicked Saints
Kirjailija: Emily A. Duncan
Genre: fantasia, nuoret
Sarja: Something Dark and Holy #1
Sivumäärä: 385
Kustantaja: Wednesday Books
Julkaisuvuosi: 2019
Arvosana: **½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti