2. heinäkuuta 2019

Lisa R. Jones: Sisälläni

Sara McMillan horjuu kahden maailman välillä: kipeän menneisyytensä ja sähäkän nykyisyytensä. Sara tuntee yhä voimakkaampaa yhteyttä päiväkirjojen Rebeccaan ja on nyt varma, että tälle on tapahtunut jotain pahaa. Kaksi arvaamatonta miestä haluaisi pitää hänet otteessaan, ja toisen käsivarsilla hän joutuu etsimään ja kohtaamaan totuuksia myös itsestään.

     Olen lukenut tämän kirjan aikaisemmin englanniksi (2014) ja silloin kirjoitin tästä arvostelun. Pääset lukemaan sen tästä. Nyt tällä toisella lukukerralla en ole aivan varma pidinkö tästä vai oliko se vain ärsyttävä lukukokemus, jonka aikana taoin useammin kuin kerran kirjaa vasten jalkojani kun olisin halunnut sanoa Saralle pari sanaa hänestä, hänen ajatuksistaan, hän tekemisistään. Sillä kirjoissa ei ole mitään ärsyttävämpää kuin hahmot (yleensä nämä ovat naisia), ketkä jahkailevat, tekevät kärpäsestä härkäsen, luovuttavat oman tahtonsa mukisematta toiselle.. Listaa voisi jatkaa vielä vaikka kuinka, ja jokainen kohta sopisi tämän kirjan päähenkilöön, Saraan.
     Ensimmäiseen osaan verrattuna tykkäsin tästä osasta selkeästi vähemmän. Tässä ei tuntunut tapahtuvan mitään, ennen kuin sitten lopussa osoitetaan aseella kohti kasvoja. Muuten kirja oli pelkkää jahkailua. Saran jahkailua hänen päänsä sisällä. Saran ja Chrisin jahkailua heidän suhteensa tilasta. Etsivien jahkailua kun Rebecca ja Saran ystävä Ella ovat kateissa. Pelkkää paikallaan junnaamista, ilman sen suurempaa juonta.
     En voi sanoa, etteikö tämä olisi ollut viihdyttävää luettavaa. Kirjalla oli omat hetkensä. Muuten tämä oli hyvää ja leppoista ajanvietettä, kun ei jaksa miettiä ja murehtia sen suuremmin niitä asioita mitä lukee. Jännityksen määrää ensimmäiseen osaan verrattuna oli myös vähennetty roimasti, joten senkin puolesta kirja oli kevyttä lukemista. Tämä jännityksen, kunnollisen juonen ja ärsyttävän päähenkilön takia kuitenkin tämän kirjan lukemiseen meni se pari kuukautta. Sekin kertoo siis ehkä jotain tästä kirjasta ja siitä, miten "kovasti" halusin ottaa sen käsiini aina tilaisuuden tullen.

Nimi: Sisälläni (Being Me)
Kirjailija: Lisa R. Jones
Suomentanut: Lasse Linna
Genre: romantiikka, erotiikka, aikuiset
Sarja: Inside Out #2
Sivumäärä: 419
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2013
Kirjailijan muut teokset: Ihosi alla
Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti