3. heinäkuuta 2019

Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

16-vuotias Lara Jean Song säilyttää kirjoittamiaan rakkauskirjeitä äidiltä saadussa hatturasiassa. Yksi jokaiselle pojalle, johon Lara on elämänsä aikana ihastunut. Viisi Kirjettä, joihin Lara on vuodattanut kaikki tunteensa. Kirjeitä ei ole tarkoitettu kenenkään silmille, mutta eräänä päivänä joku lähettää ne eteenpäin. Yhtäkkiä Laran rakkauselämä ei olekaan enää mielikuvitusta vaan pelkkää sotkua.

     Tämä on kirja, johon en ajatellut koskaan koskevani. Tässä sitä kuitenkin ollaan, kirja kuunneltuna ja mietin, pitäisikö minun tutustua myös toiseen osaan. Ehkä joskus. Ei vielä. Tämä oli kuitenkin sen verran mielenkiintoinen, hauska, että voin sanoa nauttineeni kirjan kuuntelusta.
     Kirjan juoni ei ole mitenkään ihmeellinen. Tarina seuraa Laraa päivästä toiseen, miten hänen siskonsa muuttaa pois ja tämä muuttaa koko perheen dynamiikkaa, miten kirjeet lähetetään ja sotku on valmis, miten Lara joutuu väittämään seurustelevansa ja siitä se sotku vasta syveneekin. Menoa ja meininkiä ei siis ole, vain normaalia teini-iän kriiseilyä ja epävarmuutta siitä, mikä on oikein. Tässä kirjassa mielestäni kirjailija onkin hyvin saanut tuotua esiin juuri tuota epävarmuutta ja luonteen oikullisuutta.
     En tiedä olisinko päässyt kirjassa loppuun asti jos olisin oikeasti lukenut tämän. Nyt kuitenkin kun kuuntelin tämän ja englanninkielisen teoksen puhuja osasi hommansa paremmin kuin hyvin, pääsin loppuun asti. Tarinaan pystyi eläytymään paremmin, kun joku muu luki sen ja teki pieniä äänirooleja eri hahmojen kohdalla. Aivan mahtavaa.

Nimi: To All the Boys I've Loved Before (Pojille, joita joskus rakastin)
Kirjailija: Jenny Han (suom. Antti Hulkkonen)
Genre: nuoret, romantiikka
Sarja: To All the Boys I've Loved Before #1
Sivumäärä: 371
Kustantaja: S&S (suom. Sanoma)
Julkaisuvuosi: 2014 (suom. 2018)
Arvosana: ****
Lukuhaasteet: PopSugar19 (29. Kirjan kannessa on sana love/rakkaus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti