1. heinäkuuta 2019

Rupi Kaur: Milk and Honey

Milk and honey is a collection of poetry and prose about survival. It is about the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity. It is split into four chapters, and each chapter serves a different purpose, deals with different pain, heals a different heartache.

     Maitoa ja hunajaa on kokoelma runoja ja proosia, kuvituksia siellä täällä. Se on omalla tavallaan koskettava kertomus naisesta, joka eroaa ja yrittää päästä miehestä yli. Se on kertomus rakkaudesta, itseen ja toisiin. Se on mielenkiintoinen kokonaisuus.

     "it must hurt to know
     i am your most
     beautiful
     regret

     i didn't leave because
     i stopped loving you
     i left because the longer
     i stay the less
     i loved myself"

    Tämä teos siis muodostui melkein kokonaan "runoista". Todellisuudessa tämä kirja oli tarina, jossa muutaman sanan välein oli lyöty enteriä. Tämä teki tästä kirjasta vaikealukuisen ja hieman oudon kokemuksen. Odotin jotain muuta. Oikeita, erillisiä runoja. En tarinaa, joka on paloiteltu monelle riville. Muutamassa kohdassa lauseita oli onnistuttu kirjoittamaan kunnolla peräkkäin, ilman isoja kirjaimia, pisteet sentään oli paikallaan.

     "i don't know what living a balanced life
     feels like
     when i am sad
     i don't cry i pour
     when i am happy
     i don't smile i glow
     when i am angry
     i don't yell i burn"

     Kaikessa outoudessaan tämä oli kuitenkin kaunis. Tarina. Toteutus. Kuvat. Idea. Tykkäsin siis, loppujen lopuksi. Tämä ei ollut sellainen kirja mitä yleensä luen, mutta olen iloinen, että tartuin tähän. Kirjassa oli muutamia kohtia jotka saivat kunnolla myös ajattelemaan. Itseä ja muita. Omaa ajattelua muista. Ja itsestä. Lisäksi tämä oli hyvin nopea lukea, joten ärsyyntymisaste ei päässyt nousemaan liian korkealle ;)

     "our struggle to
     celebrate each other is
     what's proven most difficult
     in being human"

Nimi: Milk and Honey (suom. Maitoa ja hunajaa)
Kirjailija: Rupi Kaur (suomentanut Riikka Majanen)
Genre: runous, feminismi
Sivumäärä: 204
Kustantaja: Createspace (Otava)
Julkaisuvuosi: 2014 (2017)
Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti