4. joulukuuta 2019

Tahereh Mafi: Shatter Me

I have a curse
I have a gift

I am a monster
I'm more than human

My touch is lethal
My touch is power

I am their weapon
I will fight back

Juliette hasn't touched anyone in exactly 264 days.
The last time she did, it was an accident, but The Reestablishment locked her up for murder. No one knows why Juliette's touch is fatal. As long as she doesn't hurt anyone else, no one really cares. The world is too busy crumbling to pieces to pay attention to a 17-year-old girl. Diseases are destroying the population, food is hard to find, birds don't fly anymore, and the clouds are the wrong color.
The Reestablishment said their way was the only way to fix things, so they threw Juliette in a cell. Now so many people are dead that the survivors are whispering war - and the Reestablishment has changed its mind. Maybe Juliette is more than a tortured soul stuffed into a poisonous body. Maybe she's exactly what they need right now.
Juliette has to make a choice: Be a weapon. Or be a warrior.

     Shatter me aloittaa saman nimisen sarjan, joka on noussut suosituksi heti alusta asti. Sarja on saanut useampi osia ja nyt päätin itse tarttua haasteeseen ja alkaa kahlata näitä kirjoja läpi. Onneksi tämä ensimmäinen osa oli yllättävän hyvä, joten usko tämän urakan olevan liian vaikea suorittaa.
     Shatter me on nuorille aikuisille suunnattua scifiä, jota on hieman höystetty fantasialla. Romantiikkaa ei tietenkään saa unohtaa ja sitä löytyy hieman, mutta ei liikaa. Kolmiodraaman ripauksia on olemassa, mutta tässä kirjassa tältä draamalta kuitenkin vältytään. Muuta draamaa tässä kuitenkin on ja pari päähahmoa on kokenut elämässään niin paljon, että se vaikuttaa heidän olemiseen edelleen. Hahmojen ajatuksia ja mielenmaailmaa päästäänkin hyvin käsittelemään ja hahmot ovat hyvin luotuja. Ne ovat selkeitä yksilöitä ja vaikka jotkin heidän teot saavat lukijan repimään hiuksia, ovat he kuitenkin hyvin lähellä normaalisti toimivia ihmisiä ja heidän tekonsa ovat inhimillisiä.
     Kuten sanoin, tässä kirjassa on draamaa. Osittain se on sellaista normaalia teinidraamaa kun yritetään kasvaa aikuisiksi, mutta ei olla varmoja siitä, että ollaanko siihen valmiita. Suhdekiemuroilta ei voida välttyä ja juonenkäänteet värittävät jo valmiiksi virkistävän erilaista tarinaa. Alusta loppuun lukijan mielenkiinto saadaan pysymään yllä, mikä on aina hyvä asia. Ja lopun tapahtumat takaavat sen, että on vain pakko jatkaa sarjan lukemista. Kirjassa käsitellään myös hyvin isoja teemoja ja asioita ei jätetä puolitiehen.

Genre: scifi, fantasia, nuoret, romantiikka
Sarja: Shatter me #1
Kustantaja: Harper Collins
Julkaisuvuosi: 2011
Arvosana: ****
Goodreads: 3,97
Muissa blogeissa: Kirjavarkaan tunnustuksia, Kirjaston kummitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti