24. joulukuuta 2019

Marissa Meyer: Cinder

A forbidden romance.
A deadly plague.
Earth's fate hinges on one girl...
Cinder, a gifted mechanic in New Beijing, is also a cyborg. She's reviled by her stepmother and blamed for her stepsister's sudden illness. But when her life becomes entwined with the handsome Prince Kai's, she finds herself at the center of a violent struggle between the desires of an evil queen - and a dangerous temptation.
Cinder is caught between duty and freedom, loyalty and betrayal. Now she must uncover secrets about her mysterious past in order to protect Earth's future.
This is not the fairytale you remember. But it's one you won't forget.

     Cinder aloittaa tulevaisuuteen sijoittuvan sarjan, jossa päästään tutustumaan kyborgeihin, vanhojen satujen prinsessoihin sekä henkilöihin joilla on voimia (Lunar). Tätä kaikkea sävyttää romantiikka, sodan pelko sekä epävarmuus siitä, mitä kaikkea oma historia pitää sisällään.
     Cinder on saanut vaikutteensa Tuhkimosta. On ilkeä äitipuoli ja kaksi siskopuolta, joista tosin toinen ei ole aivan niin ilkeä. Valitettavasti hänen kohtalonsa on sairastua ja täten Cinder päätyy etsimään vasta-ainetta valtakunnassa leviävään ruttoon. Samaan aikaan prinssi Kai suunnittelee tanssiaisia ja etsii itselleen epätoivoisesti naista, jonka kanssa voisi mennä naimisiin. Hänen isänsä, nykyinen keisari, on sairastunut ruttoon ja vasta-ainetta ei meinaa löytyä. Aika on vähissä ja juuri silloin kunigatar Levana saapuu aluksellaan ja antaa yhden pullollisen vasta-ainetta. Hänellä on kuitenkin ehtonsa.
     Mietin pitkään, luenko tätä kirjaa/kirjasarjaa. Lopulta päätin, että annan ainakin tälle ensimmäiselle osalle mahdollisuuden ja katsotaan sitten, haluanko lukea myös seuraavan osan jossain vaiheessa. Tämä osa veikin minut sitten niin hyvin mukanaan, että harkitsen vakavasti toisen osan aloittamista.
     Tämä teos oli alusta loppuun koukuttava. Keskivaiheilla tarina junnasi ehkä hieman paikallaan, mutta lopun tapahtumat etenivät sitten niin vauhdilla, että hyvä kun perässä pysyi. Ja kun kirja sitten loppui, jäin kaipaamaan lisää. Vaikka tarinan pohjalla oli selkeästi havaittavissa alkuperäisen sadun idea, oli tässä myös paljon uutta ja omaa. Kaikki ei mennyt kuten alkuperäisessä sadussa, eikä kaikki ollut niin selkeää ja onnellista. Kaiken kaikkiaan tykkäsin tästä uudelleen kerrotusta tarinasta, joka ei ollut liian lähellä alkuperäistä. Vielä jos tämä joskus suomennettaisiin, niin useampi voisi kokea hyvän tarinan uudelleen kerrottuna.

Genre: scifi, fantasia, nuoret
Sarja: Lunar Chronicles #1
Kustantaja: Feiwel & Friends
Julkaisuvuosi: 2012
Arvosana: ****½
Goodreads: 4,15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti