19. kesäkuuta 2020

Thomas Taylor: Malamanteri

Herbert Sitrus on Hotelli Nautiluksen löytötavaratoimiston hoitaja. Aina ei ole helppoa palauttaa hukattuja tavaroita oikeille omistajille, ja erityisen vaikeaa se on silloin, kun kadonnut on ihminen. Kun Orvokki Parma ilmestyy etsimään hotellista kaksitoista vuotta aiemmin kadonneita vanhempiaan, lapset lähtevät kiehtovalle arvoitusten polulle, joka väistämättä vie merihirviö malamanteria kohti. Mikä on tämä tarujen olento, joka vetää puoleensa ihmisiä ja joka voi toteuttaa toiveita? Ja mikä on silloin vaihtokaupan hinta?

     Thomas Taylor on tunnettu hänen kuvituksistaan, varsinkin ensimmäisestä Harry Potterista. Nyt Taylorilta on ilmestynyt uutuus-trilogian avausosa suomeksi ja jatkoa on luvassa myöhemmin tänä vuonna.
     Kirja on suunnattu 9-99-vuotiaille ja suomennoksesta vastaa Harry Pottereidenkin kääntäjänä tunnettu Jaana Kapari-Jatta. Takakannen teksti sai minut innostumaan niin paljon, että sisäisen lapseni oli aivan pakko päästä lukemaan tämä. Ainoa pelkoni oli, että odotukseni olisivat liian suuret.
     Heti kirjan alkumetreiltä lähtien oli selvää, että rakastuisin tähän kirjaan. En osaa kuvailla syitä tähän, mutta tarina, paikan kuvaus ja hahmot vain veivät minut mukanaan ja nautin joka hetkestä seikkailun parissa. Kirjaan oli saatu sisällytettyä myös hieman jännitystä, eikä juoni ollut liian ennalta-arvattava. 
     Tarina lähtee liikkeelle siitä, kun Herbert Sitrus tapaa oudon tytön, joka on kadottanut vanhempansa. Herbert on sitä mieltä, että hänen tehtävänsä ei ole etsiä ihmisiä, mutta silti hän huomaa auttavansa Orvokkia etsinnöissä. Etsinnän aikana Aaverannasta paljastuu salaisuuksia ja kaksikko joutuu miettimään, kehen he voivat luottaa. Samalla he yrittävät selvittää Malamanterin salaisuuden. Onko olento oikeasti olemassa ja mitä ihmiset siitä haluavat?

Malamander
Suomentanut: Jaana Kapari-Jatta
Genre: nuoret, lapset, fantasia, seikkailu
Sarja: Aaveranta#1
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2019, suom. 2020
Arvosana: *****
Goodreads: 4,16
Muissa blogeissa: Kirjojen keskellä, Yöpöydän kirjat, Oi mutsi mutsi
Helmet2020: 4. Kuvauksessa monta ihmistä, 8. Joku toinen valitsee puolestasi, 16. Kirjalla tärkeä rooli, 30. Pelastetaan ihminen, 49. Julkaistu 2020
PopSugar2020: 1. Published 2020, 9. A book with a map, 33. At least four-star rating on Goodreads 
Goodreads2020: 5. The first book in a series, 19. A fantasy, 48. Published 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti