7. kesäkuuta 2020

Catherine Isaac: Sinusta, minusta, kaikesta

Kymmenvuotias William on kaikki kaikessa Jessicalle. Hänen vuokseen Jessica on valmis tekemään mitä tahansa, jopa matkustamaan kesäksi Ranskaan, jotta poika saisi tutustua isäänsä Adamiin. Olipa Jess itse Adamista mitä mieltä tahansa.
Viehättävä Dorgognen maaseutu ja aurinko valavat lämpöä jäseniin, mutta Jessin on pidettävä pää kylmänä, sillä Adam ei näytä muuttuneen. Omistamansa hotellin lisäksi miehen huomion vie nuori ja käsittämättömän kaunis tyttöystävä, eikä Williamille tunnu olevan tilaa. Omista tunteistaan huolimatta Jessin on keksittävä keino vahvistaa isän ja pojan suhdetta.

     Olen ihminen, joka saattaa valita kirjan luettavaksi pelkän kannen perusteella ja vasta aloitettuani lukemisen, tutustun kirjaan paremmin. Joskus tällä tavalla valituksi tulleet kirjat ovat todella hyviä, joskus taas eivät. Sinusta, minusta, kaikesta on kirja, jonka valitsin kannen perusteella kevään uutuuskatalogista. Tämä ei ollut todella hyvä, mutta ei tämä ollut huonokaan. Minun on kuitenkin myönnettävä, että tämä ei ollut sellainen kirja, johon olisin tarttunut luettani takakannen tekstin.
     Sinusta, minusta, kaikesta on rakkausromaani, joka toi mieleeni hyvin vahvasti Harlequin-romantiikan. Kirjan lopputulos oli tiedossa alusta asti ja sitä vain odotettiin, että millaisten tapahtumien kautta tähän lopputulemaan päästään. Ja vaikka kirjaan oli saatu pieniä epävarmuustekijöitä, loppu tuli hieman töksähtäen ja tunnelma ainakin omalla kohdallani hieman lässähti. Yksinkertaisesti loppuratkaisu tuntui hieman helpolta, eikä sitä oltu jaksettu alustaa kunnolla.
     Kirjaan oli saatu mahdutettua myös muita asioita, kuin rakkauden täyteinen Ranskan maaseutu. Kirjassa käsiteltiin vakavaa sairautta ja sen vaikutusta tulevaisuuteen. Epävarmuus omasta ja oman lapsen mahdollisesta sairastumisesta olivat käsin kosketeltavia. Muutenkin kerronta eteni jouhevasti ja hahmot tuntuivat aidoilta ja olivat samaistuttavia. 
     Sinusta, minusta, kaikesta on Catherine Isaacin ensimmäinen romaani uudella nimellä. Aikaisemmin hän on kirjoittanut salanimellä Jane Costello. 

You Me Everything
Suomentanut: Pirjo Ruti
Genre: romantiikka, realistinen fiktio, chick lit
Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2018, suom. 2020
Arvosana: ***
Goodreads: 3,89
Helmet2020: 4. Kannessa ja kuvauksessa monta ihmistä, 49. Julkaistu 2020
PopSugar2020: 1. Published 2020, 35. A three-word title, 36. A pink cover 
Goodreads2020: 10. Between 400-600 pages, 48. Published 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti