11. maaliskuuta 2020

Sita Salminen: Lupa - eroottisia novelleja

Sinun kehosi, sinun lupasi

Tarinat vievät lukijansa niin fantasiat toteuttavaan hierontaan, joogasalin saunan kuumuuteen kuin illantummaan toimistoon.
Kokoelma on nautinnollinen puheenvuoro seksipositiivisuuden puolesta. Novelleissa koetaan sekä roolileikin kutkuttavaa jännitystä että arki-illan tutussa lämmössä syttyvää intohimoa, mutta kiihottavinta on vapaus olla juuri sellainen kuin on.

     Sita Salmisen esikoisteos on novellikokoelma, jonka tarkoitus on olla keho-/seksipositiivisuuden puolesta puhuja ja seksin moninaisuudesta kertoja. Luin useampia kommentteja kirjaan liittyen ennen sen aloittamista, joten tiesin hieman mihin varautua. Monet ovat sitä mieltä, että tämä kokoelma ei ole kovin moniulotteinen eikä novellit eroa muista eroottisista novelleista mitä on aikaisemmin kirjoitettu. Lisäksi kirjaa on kritisoitu sen orgasmikeskeisyydestä ja seksin harrastamisen helppoudesta. Kaikkien lukemieni kommenttien jälkeen olisin ehkä jättänyt tämän lukematta, jos minulla ei olisi ollut niin suurta halua päästä näkemään Salmisen käden jälkeä.
     Kokoelma lähtee liikkeelle kunnon kliseisellä eroottisella tarinalla. Hieronta, joka menee vähän pidemmälle. Jotenkin jäin kaipaamaan ensimmäiseltä novellilta yllätyksellisyyttä ja jotain uutta. Nyt sitä ei ollut tarjolla. Toisesta novellista päästiin kuitenkin hieman moninaisempiin seksuaalisiin kohtaamisiin. Mielestäni kirjan jokainen novelli oli sopivasti erilainen kuin edellinen. Oli heteroseksiä ja homoseksiä. Lisäksi oli kolmenkimppa, tuntemattomia, toisensa tuntevia. Seksiä pyörätuolissa...
     Minun mielestäni novellit usein kaipaavat jotain lisää lyhyeen muotoonsa, eikä tämä kokoelma ollut mikään poikkeus. Hahmoihin ja tarinoihin ei päässyt juurikaan sisälle. Jotkut novellit olivat niin lyhyitä, että niissä ehdittiin juuri ja juuri kertoa aktista ja sitten siirryttiin seuraavaan tarinaan. Ja kyllä minunkin on pakko myöntää, että jokaisessa novellissa kaikki kävi niin helposti ja osapuolet saivat orgasmin nopeasti.
     Kaikesta huolimatta jostain syystä tykkäsin tästä kirjasta. Se ei ollut mikään kovin ihmeellinen taidonnäyte, mutta ainakin kirjan pystyin lukemaan alusta loppuun ilman ongelmia. Kirjan novelleista vain yksi oli mielestäni hieman kyseenalainen ja sen lukeminen ei ollut viihdyttävää.

Genre: erotiikka, aikuiset, novelli
Kustantaja: Kosmos
Julkaisuvuosi: 2019
Arvosana: ***½
Goodreads: 2,42
Helmet2020: 45. Esikoiskirja
PopSugar2020: 11. An anthology
Goodreads2020: 9. Can be read in a day, 23. Featuring an LGBT+ character

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti