15. helmikuuta 2020

Antti Rönkä: Jalat ilmassa

Uusi kaupunki, uudet ystävät, uusi alku.
Aaro aloittaa opinnot yliopistossa. Hän haluaisi mennä mukaan porukoihin, lounaalle ja baariin, mutta häntä raastaa piinava tunne, ettei häntä kaivata eikä haluta.
Vaikka kouluvuodet kiusaajineen ovat mennyttä elämää, Aaro ei pysty hetkeksikään unohtamaan, miten huono ja mitätön hän on muiden silmissä.
Voi joko sulkea ovet ja paeta maailmaa, tai sitten mennä kohti pelkojaan ja paljastaa toiselle itsensä pohjiaan myöten.

     Jalat ilmassa oli alusta asti koskettava lukukokemus, enkä voi kuin suositella kirjan lukemista kaikille. Röngän tyyli kertoa kiusaamisesta ja sen jättämistä jäljistä on hienoa, mutta turhia asioita ei kaunistella. Maailman kuvailulle ei jää tilaa, kun kaikki keskittyminen on käytetty ajatuksiin ja hetken mielijohteista kertomiseen.
     Jalat ilmassa on Antti Röngän omakohtaisista kokemuksista ammentava teos ja tällaisten kirjojen arviointi on aina vaikeaa. Siksi en ala sen enempää kertomaan omaa mielipidettäni itse tarinasta. Tämän kirjan tarina kerrotaan kahdesta ajasta, ala-asteelta ja nykyhetkestä kun yliopistossa on käynnissä ensimmäinen vuosi. Kahden aikatason tapahtumat tukevat toisiaan ja kylmät väreet kulki ainakin omissa käsissä tätä lukiessa.
     Haluan vielä antaa erikoismaininnan kirjan kanteen liittyen. Kansi on mielestäni upea ja tajusin sitä sivusta katsoessani, että siinä on myös toisen ihmisen kasvot. Tällaiset pienet yksityiskohdat lämmittävät aina sydäntä (kunhan ne vain tajuaa).

Genre: fiktio, omaelämä, aikuiset
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2019
Arvosana: ****½
Goodreads: 3,89
Muissa blogeissa: Kirjaluotsi, Kirsin Book Club, Tuijata, Kirjamerkkinä lentolippu
Helmet2020: 34. Nimessä luontoon liittyvä sana, 35. Käytetään sosiaalista mediaa, 39. Kirjassa lennetään, 45. Esikoiskirja
PopSugar2020: 15. About/involving social media, 34. Meant to read in 2019, 41. Written by an author in their 20s, 50. A main character in their 20s
Goodreads2020: 9. Can be read in a day, 15. Set in a global city 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti