9. helmikuuta 2020

Alice Oseman: Heartstopper vol 1, 2 & 3

Heartstopper on Alice Osemanin sarjakuva-sarja, joka kertoo Charliesta ja Nickistä. Charlie on homo ja siitä tietää koko koulu. Hän on saanut osakseen kiusaamista, mutta ystävät ovat auttaneet häntä ja nyt asiat ovat jo parempaan päin. Nick on koulun rugby joukkueessa. Hän ja Charlie tutustuvat toisiinsa ja hyvin nopeasti tunteet alkavat nousta pintaan. Nick kuitenkin kokee vaikeaksi tulla ulos kaapista ja ystävysten suhde kehittyy salassa muilta.
     Itse luin sarjakuvan Tapas-sovelluksesta, johon Oseman on julkaissut tuotostaan jo useamman vuoden ajan. Sittemmin sarjakuva on painettu kirjaksi ja tämän vuoden alussa julkaistiin kolmas osa. Luin kaikki osat yhteen putkeen ja rakastin niistä jokaista. Piirrostyyli on hyvin yksinkertainen ja simppeli, mutta sitä kautta myös selkeä ja helposti lähestyttävä.
     Ensimmäisessä osassa päästään siis tutustumaan tarinan kaksikkoon ja heidän ystävyys alkaa. Tarina etenee sopivalla vauhdilla ja lukija ei voi kuin rakastua päähenkilöihin.

Kirja julkaistu: 2018
Kustantaja: omakustanne
Goodreads: 4,59
Arvosana: ****
Tapas-sovelluksessa chapter 1-2


     Toinen osa jatkaa tarinaa heti siitä, mihin ensimmäinen osa jää. Nyt kuvaan alkaa kunnolla astua tunteet. Charlie on varma, että Nick ei vastaa hänen tunteisiinsa ja tilanteet muuttuvat ehkä hieman hämmentäviksi. Lisäksi Charlien hyvä ystävä toitottaa, että Charlien pitäisi jättää Nick rauhaan. Eihän rugbyn pelaaja voi olla homo. Charlie vain polttaa näppinsä, jos jatkaa ystävyyttä.
     Tässä osassa jotenkin kosketti se, kun kaksikon perheet saivat tiedon kaikista tunteista. Varsinkin Nickin ulostulo äidilleen oli jotain niin sympaattista, että pari kyyneltä tuli vuodatettua.

Kirja julkaistu: 2019
Kustantaja: Hodder Children's Book
Goodreads: 4,67
Arvosana: *****
Tapas-sovelluksessa chapter 3


     Kolmannessa osassa koulusta on sekalainen porukka lähtenyt kouluretkelle Pariisiin. Päähenkilöidemme väliset tunteet tulevat tietoon ystäville ja pientä draamaa saadaan aikaan. Myös sivuhenkilöiden parisuhdekuvioihin päästään sisälle ja tunnelma tiivistyy.
     Tässä osassa itseäni alkoi hieman häiritsemään se, että miten monta homoparia oikein voi yksiin kansiin mahtua. Yhtäkkiä tuntui, että kaikki sarjan henkilöt ovat homoja. Onneksi sinne väliin mahtui myös muunkinlaista rakkautta.
     Kolmas osa alkoi myös käsittelemään muita aiheita, kuten syömishäiriötä. Valitettavasti tälle ei kuitenkaan ollut annettu paljoa tilaa, mutta varmasti seuraava osa käsittelee asiaa laajemmin ja tarkemmin.

Kirja julkaistu: 2020
Goodreads: 4,70
Arvosana: ****
Tapas-sovelluksessa chapter 4


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti