8. heinäkuuta 2013

Kirja: Jotain uutta


Kirja: Jotain uutta (Vision In White)
Kirjailija: Nora Roberts
Suomentaja: Heli Naski
Gengre: romantiikka, aikuiset
Sarja: Morsiussarja #1
Julkaisuvuosi: 2009 (suomeksi 2010)
ISBN: 978-951-20-8134-9

Häävalokuvaaja Mackensie "Mac" Elliot on tottunut työssään ikuistamaan onnellisia hetkiä, joista hän on itse jäänyt paitsi niin perhe-elämässä kuin rakkaudessa. Isänsä hylkäämä Mac on joutunut nuoresta asti huolehtimaan vastuuttomasta, miehiä liukuhihnalla kuluttavasta äidistään. Mac onkin oppinut turvautumaan ystäviinsä. Heidän kanssaan hän pyörittää hää- ja juhlapalveluyritys Kartanohäitä upeassa Brownien kartanossa, josta on tullut myös hänen kotinsa.
    Eräs hääprojekti heittää Macin tähtäimeen Carter Maguiren, morsiamen veljen. Tasapainoinen, joskin vetovoimainen lukion opettaja ei vastaa Macin miesmakua. Yllätyksekseen Mac huomaa, että tähän epätodennköiseen suhteeseen heittäytymisessä on riskinsä - myös se riski, että löytää onnen. Mutta onko Mac valmis suomaan sen itselleen?

Arviointi: Kirja on taas yksi Robertsin osoitus siitä, että hän todellakin osaa kirjoittaa lumoavasti ja viihdyttävästi. Jokainen kirjan hahmoista on omanlainen persoona, jolla on tärkeä osansa juonen kannalta. Tässä kirjassa ei liikoja jauheta samoja asioita tai pysähdytä katselemaan maailman menoa.
Kirjaan on saatu hyvin sisällytettyä Macin sen hetkinen elämä ja hieman menneisyyttä joka valaisee nuoren naisen ajatusmaailmaa.
Vaikka kirja on joissakin kohtia melko vakavamielistä, on siihen saatu myös riittävästi huumoria ja naurua.

     "Hänen studiossa seisoi mies.
     Mies tuijotti häntä silmät ammollaan, punastui, päästi tukahtuneen äännähdyksen ja käännähti ympäri. Ja törmäsi hirmuisella ryminällä ovenpieleen.
     "Herranen aika! Kuinka kävi?" Mac heitti puhelimen pöydälle ja syöksyi ovelle, jonka edessä mies huojui hämmentyneen näköisenä.
     "Ei mitään hätää. Kaikki hyvin. Anteeksi."
     "Sinusta vuotaa verta. Taisit kolauttaa pääsi aika pahasti. Ehkä sinun pitäisi istuutua."
     "Ehkä." Sen sanottuaan mies nojasi seinään ja lysähti harittava katse silmissään lattialle istumaan.
     Mac kyykistyi ja pyyhkäisi miehen otsalle valuvan tummanruskean hiussuortuvaa sekä verta vuotavaa naarmua, jonka viereen oli jo nousemassa vaikuttavan näköinen kuhmu. "Okei, siinä ei ole haavaa. Et tarvitse tikkeja. Siinä on vain aikamoinen ruhje. Voi veljet, kuulosti ihan siltä kuin olisit iskenyt ovea vasaralla. Siihen pitäisi laittaa jäätä, ja sitten –"
     "Anteeksi kuinka? Sinä et taida ymmärtää... Pitäisiköhän sinun –"
     Mac näki miehen katseen suuntautuvan alaspäin ja vilkaisi itse samaan suuntaan. Hän keskeytti hoitotoimenpiteiden suunnittelun tajutessaan äkkiä, että hänen rintaliivienhädin tuskin verhoamat rintansa olivat juuri painumaisillaan vasten miehen kasvoja."

Kuitenkaan kirja ei eroa kovin paljoa muista saman kategorian kirjoista. Nuori nainen (tai joissain tapauksissa mies) kohtaa vastakkaista sukupuolta olevan henkilön, aluksi menee huonosti ja lopuksi mennään naimisiin. Toki tämä on helppo juonen pohja, ja sen päälle voi sitten rakentaa mitä ikinä tulee mieleen.
Arvosana: 9-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti