7. heinäkuuta 2013

Kirja: Georgia Nicolsonin salatut elämät- sarja


Kirja: Kissanpäiviä ja jumalaisia jätkiä (Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging  

Kirjailija: Louise Rennison
Suomentaja: Tytti Träff
Aihe
nuoret, pojat, parisuhde, ystävät
SarjaGeorgia Nicolsonin salatut elämät #1
Julkaisuvuosi: 1999 (suomessa 2001)
ISBN951-23-4180-8

Georgian elämässä riittää säpinää...
14-vuotiaan Georgian kanssa aika ei todella käy pitkäksi! Tämä nolojen tilanteiden neiti kirjoittaa hauskassa päiväkirjassaan kakistelematta juuri niistä asioista, joilla teinitytön elämässä on merkitystä: tempauksista ystävien kanssa, jumalaisista jätkistä ja niiden metsästyksestä, suuteluharjoituksista, vähemmän menestyksekkäistä kurkkunaamioista, vanhempien omituisuuksista ja Angus-kissan karkumatkoista. Georgian nokkelat ja itseironiset muistiinpanot ovat tyttöenergiaa parhaimmillaan!Kirja: Minihameita  ja miesmagneetteja (It's OK, I'm wearing really big knikers. [US: On the bright side, I'm now the Girlfriend of a Sex God])   
KirjailijaLouise Rennison
Suomentaja: Tytti Träff
Aihe
nuoret, pojat, parisuhde, ystävät
SarjaGeorgia Nicolsonin salatut elämät #2
Julkaisuvuosi: 2001 (suomessa 2001)
ISBN951-23-4244-8

Tätä mimmiä ei pidättele mikään...
Hillittömän suosion saavuttanut Kissanpäiviä ja jumalaisia jätkiä on saanut odotettua jatkoa. Suunnattoman charminsa ja – myönnetään – pienen junailunkin avulla Georgia on vihdoin saanut koukkuun jumalaisen Robbien. Kaiken pitäisi siis olla mallillaan, mutta eiköhän Robbie juuri silloin päätä tutkiskella itseään ja suhdettaan Georgiaan sillä tuloksella, että Georgia on vielä liian nuori seurustelemaan. Alkaa Operaatio Kuminauha: anna miehelle vähän joustoa, niin se palaa kyllä takaisin! Totta kai rinnalle hankitaan vielä uusi mustasukkaisuutta herättävä poikaystävä, joka osoittautuukin ihan mukavaksi tapaukseksi...


Kirja: Poptähtiä ja puskuripulmia (Knocked out of my nunga-nungas  

KirjailijaLouise Rennison
Suomentaja: Tytti Träff
Aihe
nuoret, pojat, parisuhde, ystävät
SarjaGeorgia Nicolsonin salatut elämät #3
Julkaisuvuosi: 2002 (suomessa 2002)
ISBN951-23-4273-1

Georgian valtakunnassa kaikki hyvin: jumalainen Robbie on koukussa! Mutta eikös juuri silloin mukava korvikemies Dave ala ladella rakkaudentunnustuksia ja suikata suuta aina kun vain lähietäisyydelle pääsee. Onhan Daven kanssa aina kyllä tosi hauskaa, mutta toisaalta vain Robbien seurassa polvet menevät hyytelöksi...
Mieshuolien lisäksi Georgiaa hämmentää aina vain paisuva rintavarustus, uusi komea ranskanopettaja Henri sekä Angus-kissa, jonka rakkaus naapurin Naomiin käy yhä kiihkeämmäksi.


Kirja: Rimakauhua ja ranskalaisia (Dancing in my Nuddy-Pants  

KirjailijaLouise Rennison
Suomentaja
Aihe
nuoret, pojat, parisuhde, ystävät
SarjaGeorgia Nicolsonin salatut elämät #4
Julkaisuvuosi: 2003 (suomessa 2003)
ISBN951-23-4399-1

Georgia jatkaa edelleen ihanaa elämäänsä Robbien tyttöystävänä, vaikka on toki myönnettävä, että ajatukset lipsahtavat joskus vähän hauskan Davenkin suuntaan. Ja tunteet myllertävät entistä enemmän, kun Dave jättää tyttöystävänsä Ellenin! Muuta ajateltavaa tuo luokkaretki Ranskaan, missä Georgia ja kumppanit saavat aikaan melkoista häslinkiä. Juuri kun Georgia on saanut rakkauselämänsä järjestykseen, päättää Robbie tietenkin jostain käsittämättömästä syystä lähteä töihin ekotilalle Uuteen-Seelantiin. Mutta Davehan on taas vapaa…


Kirja: Irtoripsiä ja Italian ihmeitä (... and that's when it fell of my hand. [US: Away laughing on a fast camel])   

KirjailijaLouise Rennison
Suomentaja: Tytti Träff
Aihe
nuoret, pojat, parisuhde, ystävät
SarjaGeorgia Nicolsonin salatut elämät #5
Julkaisuvuosi: 2004 (suomessa 2005)
ISBN951-23-4628-1

Totta se on: Robbie on lähtenyt Uuteen-Seelantiin ja jättänyt Georgian kotomaahan riutumaan. Kun Robbielta lopulta tulee postia, on se niiiiiin pitkästyttävää tekstiä, ettei sitä voi haukottelematta lukea. Ei lirkuttelua, ei mitään! Tai jospa se onkin romanttinen salaviesti, josta on tarkoitus lukea vain joka neljäs sana… No ei kun ei.
Säädyllisen suruajan jälkeen silmä alkaa kuitenkin taas vilkkua tutun huba-Daven suuntaan, mutta sillä miehellä vain tuntuu olevan pimu joka sormelle. Kuin taivaan lahjana tipahtaa maisemiin Stiff Dylans –bändin uusi jäsen, amerikanitalialainen Masimo. Kuinka olla kiinnostuneen oloinen mutta vaikeasti tavoiteltava samaan aikaan? Varsinkin jos irtoripset takertuvat tärkeällä hetkellä toisiinsa…


Kirja: Bikineitä ja biisoninsarvia (... and the he ate my boy entrancers)    

KirjailijaLouise Rennison
Suomentaja: Tytti Träff
Aihe
nuoret, pojat, parisuhde, ystävät
SarjaGeorgia Nicolsonin salatut elämät #6
Julkaisuvuosi: 2005 (suomessa 2006)
ISBN951-23-4814-4

Kuin taivaan lahjana isä ehdottaa perheretkeä Amerikkaan juuri, kun jumalainen Masimo on myös pinkaissut sinne. Georgia järkeilee, ettei Amerikka nyt niin suuri maa ole, etteikö sieltä parissa päivässä voisi toisiaan löytää… No, toisin käy, mutta Georgia nauttii silti matkalla elämästään nokka pystyssä ja täysin rinnoin – Amerikassa kaikki MUUKIN on muuten tosi suurta…! Kotiinpaluu tuo mukanaan tutut miesongelmat: suosikit Huba-Davesta exä-Robbien kautta nyxä-Masimoon häärivät Georgian kimpussa niin, ettei paremmasta väliä!


Kirja: Häähumua ja hyytelöpolvia (Startled by his furry shorts  

KirjailijaLouise Rennison
Suomentaja: Tytti Träff
Aihe
nuoret, pojat, parisuhde, ystävät
SarjaGeorgia Nicolsonin salatut elämät #7
Julkaisuvuosi: 2006 (suomessa 2007)
ISBN978-951-23-4924-1

Mitä nyt on tapahtunut? Minne kaikki jäppiset Georgian perästä ovat huvenneet? Italian ihme Masimo ilmoittaa, ettei ole vielä toipunut entisistä suhteistaan ja Huba-Daven kainalossa on uusi emma heti, kun selkänsä kääntää. Kohtalon kolhiman Georgian on pakko jopa kirjoittaa ystävällismielinen vastauskirje Robbielle Mää-Mää-maahan, vaikka suhde onkin NIIN mennyttä aikaa, NIIN mennyttä aikaa. Loppupeleissä Masimo kylläkin ilmoittaa tehneensä välit selviksi exänsä kanssa ja olevansa niin muodoin taas Georgian palveluksessa, mutta juuri sillä hetkellä pihaan posahtaa auto, jonka uumenista vääntäytyy esiin… kukapa muu kuin vanha kunnon ihana Robbie!


Kirja: Kauneusunia ja kilpakosijoita (Love is a many trousered thing  

KirjailijaLouise Rennison
Suomentaja: Tytti Träff
Aihe
nuoret, pojat, parisuhde, ystävät
SarjaGeorgia Nicolsonin salatut elämät #8
Julkaisuvuosi: 2007 (suomessa 2009)
ISBN978-951-23-5039-1

Georgialla on ongelma, joka vaikuttaa lievästi tutulta: hänen on vaikea päättää valitako Pelkkää Seksiä eli Robbie vai Seksimaisteri alias Italian ihme Masimo. Robbie on nimittäin palannut mää-mää-maasta ja on (Ohmygod!) jumalaisempi kuin Georgia muistikaan, ja Masimokin on tehnyt välit selviksi ex-tyttöystävän kanssa ja olisi kokonaan Georgian käytettävissä. Siinäpä tytöllä pulma, jota ratkotaan koko mimmijengin voimin. Lopulta Georgia pelastautuu telttaretkelle luokan kanssa (etovien epämukavuuksien pariin), mutta suopean sattuman oikusta poikakoulu telttailee viereisessä notkelmassa. Joten Georgialle tulee tilaisuus kääntyä huolineen ikiystävänsä Huba-Daven puoleen (joka muuten on pussausasteikolla pistämätön)…


Kirja: Kaukokaipuuta ja kukkatappeluita (Stop in the name of Pants!  

KirjailijaLouise Rennison
Suomentaja: Tytti Träff
Aihe
nuoret, pojat, parisuhde, ystävät
SarjaGeorgia Nicolsonin salatut elämät #9
Julkaisuvuosi: 2008 (suomessa 2010)
ISBN978-951-23-5223-4

Georgia seurustelee ihanan italialaisorhin Masimon kanssa, mutta suhde joutuu koetukselle, kun Masimo matkustaa kesäksi kotimaahansa. Kun Georgia muistaa aina Masimon puhelinnumeron väärin eikä postikortin tekstistäkään saa mitään tolkkua, ei kai ole ihme, että Georgia päätyy vähän läheistelemään huba-Daven kanssa… Höyhenet pöllyävät, kun Masimo palaa takaisin Englantiin ja näkee Georgian ja Daven lämmenneet välit. Tällä kertaa Georgian mielessä on miesten lisäksi myös rakas kissa Angus, joka joutuu pahaan onnettomuuteen.


Kirja: Sukkahousuja ja salarakkaita (Are these my Basoomas I see before me?  

KirjailijaLouise Rennison
Suomentaja: Tytti Träff
Aihe: nuoret, pojat, parisuhde, ystävät

Sarja: Georgia Nicolsonin salatut elämät #10
Julkaisuvuosi: 2009 (suomessa 2011)
ISBN978-951-23-5351-4

Georgialla on loppuun saakka ongelmia miesruletin pyörittämisessä. Italialais-poikaystävä Masimo bändeineen on muuttamassa Lontooseen, ja Georgian pitäisi pystyä tekemään jokin ratkaisu samettisilmäisen hurmurin suhteen. Samaan aikaan Huba-Dave dumppaa Georgian, koska ”hänellä on toinen”. Kuinka Georgian oikein käy, kuka hänet lopulta saa? Georgian viimeiset päiväkirjamerkinnät tarjoavat tuttua kohellusta bumtsi-bumien ja ison nenän varjossa, mutta sisältävät myös uskollisten lukijoiden kaipaaman loppuratkaisun. Niin – kuka Georgian lopulta saa?Arviointi: Taas yksi sarja johon ihastuin heti lukiessani ensimmäistä osaa. Sen jälkeen olen lukenut osia yhä uudestaan ja uudestaan, ja nyt harkitsen hankkivani englannin kieliset kirjat. Onhan alkuperäisellä kielellä kirjoitetuissa kirjoissa kuitenkin omanlaisensa tunnelma kielellisesti, mikä tosin on näissä suomennoksissa saatu todella hyvin esille.
Näitä kirjoja lukiessa saa nauraa ja itkeä. Georgian tunteisiin on helppo samaistua, vaikka ei itse olisikaan kokenut samanlaisia asioita (ainakaan samalla tavoin). Sarjan kaikki hahmot ovat aivan upeita yksilöitä ja niistä jokaisella on suuri merkitys koko sarjan kannalta. 
Päiväkirja muotoon kirjoitetut kirjat ovat nopeita luettavia, eikä niissä mielestäni ole minkäänlaista ikärajaa. Voin aivan hyvin nähdä mielessäni saman kirjan niin ala-asteikäisen kädessä kuin vanhemman aikuisenkin. Poikia sarja ei ehkä kauheasti kiinnosta, sillä asioista puhutaan niin paljon tyttöjen näkökulmasta, mutta miksikäs ei. En minä ole mikään sanomaan, että kuka saa lukea ja mitä kirjoja.  

1 kommentti:

 1. Hei, nimeni on Ashley, kävin läpi artikkelin ja löysin mieleestä nimeltä Dr. Surda. Elämässäni en ole koskaan ajatellut, että on olemassa sellainen asia kuin hengellinen välitys. Oma ongelma alkoi kahdeksan kuukautta sitten, kun lapsen isä alkoi herättää jotain outoa käyttäytymistä, en ole koskaan tiennyt, että hänellä oli avioliiton ulkopuolella. Se piristää minua siitä uskollisesta päivästä, kun hän tuli taloon poimimaan hänen asioitaan, kun tiesin, että tilanne on tullut käsistä ja hän sitten kertoi minulle, että hän oli lopettanut avioliiton, jonka olen rakentanut yli viisi vuotta, i Oli hämmentynyt ja hämmästynyt soitin perheelle ja ystäville, mutta ei turhaan. Mutta pysyin positiivisena ja uskoisin voivani saada hänet takaisin ja saada hänet pysymään. Katso ja tohtori Surda auttoi minua ja elämme onnellisesti nyt. Dr. Surda on niin mukava mies, hän myös auttoi minua lopettamaan sydämen ongelman. Kiitos hänelle ja kiitos Jumalalle hänen lahjastaan. Jos sinulla on jokin ongelma, ota yhteyttä tähän sähköpostiosoitteeseen: godsurdaspelltemple@gmail.com

  Ota yhteyttä seuraaviin ja katsele Dr Surdan hienoa työtä:
  (1) Jos haluat ex: n takaisin.
  {2} Jos etsit työtä
  (3) Haluat olla edustettuna toimistossasi.
  (4) Haluat, että naiset / miehet juoksevat sinua.
  (5) Jos haluat lapsen.
  (6) Haluat olla rikas.
  (7) Haluat saada Avioliittolaskut
  (8) Poista Sairaus ja sairaudet elimistöltäsi Spells
  (9) Liiketoimintaperiaate
  (10) Lottoarvot.
  (11) Tuo takaisin Lost Love
    ja paljon muuta.......
  Voit ottaa hänet yhteyttä sähköpostilla: godsurdaspelltemple@gmail.com

  VastaaPoista