30. heinäkuuta 2018

Stefan Ahnhem: Pimeään jäänyt

Nimi: Pimeään jäänyt (Offer utan ansikte)
Kirjailija: Stefan Ahnhem
Suomentanut: Laura Beck
Genre: trilleri, mysteeri, jännitys
Sarja: Fabian Risk #1
Sivumäärä: 680
ISBN: 978-951-0-41616-7
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2014, suom. 2015
Luettu: heinäkuu 2018

Rikostutkija Fabian Risk palaa Tukholmasta perheineen kotikaupunkiinsa Helsingborgiin. Jo muuttopäivänä Riskin vanhasta koulusta löydetään ruumis. Teknisen työn opettajan Jörgen Pålssonin kädet on silvottu, ja ruumiin päälle on asetettu vanha luokkakuva, josta uhrin kasvot on ruksattu yli. Murha palauttaa Riskin mieleen epämieluisia muistoja yläasteajoista, ja hän alkaa uumoilla että entisen luokkatoverin surma on vain yksi lenkki karmivassa tapahtumasarjassa, joka sysättiin liikkeelle kauan sitten.

Arvostelu: Psykologinen trilleri tuo yleensä mieleeni jotain, minkä jätän kirjahyllyyn suosiolla. Nyt kuitenkin sain tämän kirjan lainaan, joten en voinut jättää tilaisuutta käyttämättä, joten päätin lukea tämän teoksen. Ja olen tyytyväinen, että päätin tehdä niin. Jos en olisi lukenut tätä, olisin jäänyt paitsi upeasta teoksesta ja upeasta juonesta, tarinasta, hahmoista. Kaikki tässä kirjassa vain oli niin täydellistä, koukuttavaa ja sellaista, mitä ei voi jättää kesken. Ja kuten varmasti arvata saattaa, suosittelen tätä kirjaa koko sydämestäni.
     Kirja sisälsi omalla tavallaan pienen ripauksen kauhua, jännitystä ja toimintaa. Koskaan ei voinut olla varma, että mitä seuraavalla sivulla pääsisi lukemaan. Tarina eteni jouhevasti ja aina välillä tarinaa kerrottiin useamman ihmisen näkökulmasta. Hahmot olivat sympaattisia (no ei tietenkään kaikki sillä joukossa oli murhaaja ja näin pois päin) sekä heihin olisi halunnut tutustua vieläkin paremmin. Loppu jätti muutamia kysymyksiä ilmaan, joihin varmasti saa vastauksen sarjan toisessa osassa. Kirjan paksuudesta huolimatta, lukeminen ei kestänyt kovin kauaa. Oli vain pakko jatkaa lukemista, sillä koko ajan tapahtui jotain ja kysymyksiin halusi vastaukset mahdollisiman nopeasti. Juonen käänteitä tuli useampia, mikä vain lisäsi sitä sammumatonta lukemisen janoa.

     "Vuokra-autoon sijoitetun, ulko-ovea tarkkailevan nettikameran kautta hän oli nähnyt, miten Fabian Riskin vaimo ja tytär olivat lähteneet talosta kolmeatoista yli kymmenen illalla. Heillä oli kummallakin ollut matkalaukku ja he olivat nousseet odottavaan taksiin. Kello oli nyt jo ylittänyt keskiyön, ja pojan huoneessa paloi yhä valo.
     Minne ikinä muut olivatkin matkalla, poika oli päättänyt jäädä kotiin." s. 351

Arvosana: *****

1 kommentti: