1. heinäkuuta 2018

Jussi Adler-Olsen: Pullopostia

Nimi: Pullopostia (Flaskepost fra P)
Kirjailija: Jussi Alder-Olsen
Suomentanut: Katriina Huttunen
Genre: jännitys, trilleri, rikos, mysteeri
Sarja: Osasto Q #3
Sivumäärä: 551
ISBN: 978-951-2099-184
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2009, suom 2014
Luettu: kesäkuu 2018
Sarjassa aiemmin ilmestyneet: Vanki, Metsästäjät

Kaksi veljestä herää tiukasti sidottuina venevajassa lähellä merta. Kylmäverinen kidnappaaja on jossain mutta palaa varmasti takaisin. Siteistä ei pääse irti, mutta löytyy pullo ja paperia...
     Vuosikausia myöhemmin apulaispoliisikomisario Carl Morck saa käsiinsä poliisilaitoksella lojuneen pullon, jonka sisällä on avunpyyntö. Osasto Q on lähes mahdottoman tehtävän edessä. Mitä hädin tuskin luettava viesti tarkoittaa? Tutkimukset vievät 1990-luvulla kadonneiden jehovantodistajaveljesten jäljille. Jos kyse on poikien viimeisestä elonmerkistä, miksei perhe ole koskaan ilmoittanut heitä kadonneiksi?
     Ennen kuin Morck, Assad ja Rose huomaavatkaan, he ovat hermoja raastavan tapahtumasarjan kannoilla. Lisäksi eräs perheenäiti alkaa penkoa miehensä salaperäistä menneisyyttä, mutta totuudesta voi joutua maksamaan hengellään...

Arvostelu: Tykkään lukea sellaisia kirjoja, missä hommat lähtee heti käyntiin ja kiinnostusta pidetään yllä. Tämä kirja ri valitettavasti ollut sellainen, prologia lukuunottamatta. Ensimmäisen luvut olivat paikallaan pyörimistä, eikä tapahtunut mitään. Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin palapelin palasia putoilemaan ja loppua kohden homma parani huomattavasti. Viimeisille sivuille päästyäni olin jo sitä mieltä, että tämähän oli ihan hyvä kirja. Jos ei lasketa alun tylsääkin tylsempiä lukuja.
     Toimintaa tästä kirjasta ei löytynyt kuin vasta viimeisiltä sivuilta. Kuitenkin juonta alettiin rakentamaan hyvin ja mielenkiintoa pidettiin edes vähän yllä. Ei kuitenkaan niin paljoa, että olisin lukenut tämän vain muutamassa päivässä. Ehei, siihen meni pari viikkoa. Mikä on minulle aika paljon paitsi jos on hyvä kirja käsissä. 
     Muuten teoksena tämä kirja oli hyvä ja luettava. En ole lukenut sarjan aiempia osia mikä hieman haittasi joissain kohtia. Ei kuitenkaan liikaa, sillä tässä kirjassa vaikuttavat menneet tapahtumat oli melko hyvin kerrattu. Kirjoitustyyli oli muutenkin miellyttävä eikä liian kuvaileva. Keskityttiin siihen tärkeimpään ja jätettiin turha sivujen kerryttäminen pois. Valitettavasti sillä ei kuitenkaan pääse kovin pitkälle, jos juoni ei etene ja homma vain seisoo paikallaan.
Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti