18. heinäkuuta 2020

Siiri Enoranta: Kesämyrsky - Naistenviikko 2020

Andrew on katsellut koko kevään houkuttelevaa Josh Royta, joka johtaa eliittikoululaisten Nokisiipien jengiä. Sattuman oikusta Andrew pääsee viettämään kesäänsä Joshin perheen loisteliaalle huvilalle ja kurkistamaan maailmaan, johon hän ei kuulu.
Joshin sisko, hemmoteltu Penelope Roy, on joutunut todistamaan kaupunkia kuohuttanutta murhaa, ja koko Summersuttonin huvilan väki kulkee varpaillaan hänen takiaan. Mutta mitkä Penelopen totuuksista ovat valhetta?
Andrew'n lapsuuden viimeinen kesä Summersuttonissa on viattomuuden ja turmeluksen piirileikkiä, tihenevää kehää kiertävä ruma arvoitus kiiltävässä kuoressa.

     Siiri Enorannan upea ja omintakeinen kirjoitustyyli tulee taas esille hänen uutuuskirjassaan, Kesämyrsky. Vähän kaikkea yhdistelevä kirja ottaa vaikutteita niin scifistä, jännityksestä kuin realistisesta fiktiostaki. Nuorille suunnattu kirja lähtee heti nopealla tempolla liikkeelle ja tarina pitää lukijan otteessaan loppuun asti. Kirjassa on lentäviä autoja, mutta muuten tähän kehittyneeseen teknologiaan ei kiinnitetä liikaa huomiota. Jännitystä on vähän, mutta se lymyilee lähinnä jossain taustavarjoissa.
     Surukseni minun on kuitenkin pakko sanoa, että olisin halunnut tykätä tästä kirjasta enemmän. Olisin halunnut saada hahmoista ja tarinasta enemmän irti. Ehkä olin väärässä mielentilassa tätä kirjaa lukiessani, tai sitten tämä kirja vain oli itselleni hieman keskivertoa parempi. Jotain kuitenkin jäi uupumaan, vaikka pohja olikin mielenkiintoinen. 
     Tämä on kuitenkin sellainen kirja, jota voin suositella niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin lukijoille. Ja varsinkin, jos aikaisemmat Enorannan kirjat ovat osuneet oikeaan, tämä kirja soveltuu varmasti lukupinon jatkoksi.

Genre: nuoret, scifi, LGBT, jännitys
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2020
Arvosana: ***½
Goodreads: 3,91
7. Kirjassa rikotaan lakia
39. Kirjassa lennetään
49. Vuonna 2020 julkaistu

Naistenviikon kunniaksi blogissa nyt seitsemänä päivänä naisen kirjoittaman kirjan arvio.
Käy lukemassa lisää Tuijatan blogista: Naistenviikko 2020.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti