1. heinäkuuta 2020

Tiitu Takalo: Memento mori

Joulukuisena yönä Tiitu Takalo havahtuu äkilliseen, lamauttavaan päänsärkyyn. Ensiapupäivystyksessä selviää, että kyse on sairaudesta, joka vaatii pikaisen leikkauksen. 
Memento mori on Takalon omiin kokemuksiin perustuva tarina siitä, kuinka ihmisen elämä mullistuu odottamatta yhdessä yössä. Se on kertomus sairastumisesta, toipumisesta ja siitä, mitkä asiat elämässä ovat oikeasti tärkeitä. 

     Memento mori oli koskettava, upeasti kuvitettu sarjakuva Takalon omakohtaisesta kokemuksesta, aivoverenvuodosta. Sarjakuvassa käydään läpi vuodon alusta alkavat tapahtumat aina vuodeksi eteenpäin. Sarjakuva käsittelee kokemusta sairaalasta ja siitä pelosta, mitä ensimmäinen vuosi aiheuttaa. 
     Sarjakuvaan on saatu sisällytettyä ne tunteet, jotka vaikeissa tilanteissa ovat olleet läsnä. Lukemista ei vain voinut jättää kesken, sillä lukijana halusin tietää lisää. Halusin tietää sairauden aiheuttamia ajatuksia, siitä selviämistä. Tämä sarjakuva oli alusta loppuun sellainen, että se laittoi ajattelemaan. Suosittelen tämän lukemista kaikille. Ja koska kyseessä on sarjakuva, ei lukemiseenkaan mene ihan hirveän kauaa.

Genre: omaelämäkerrallinen, sarjakuva
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2020
Arvosana: ****
Goodreads: 4,66
Muissa blogeissa: Kirjojen keskellä
Helmet2020: 37. Ajankohta merkittävä tekijä kirjassa
PopSugar2020: 1. Published in 2020
Goodreads2020: 22. With the major theme of survival

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti