7. helmikuuta 2022

J.R. Ward: Paljastettu rakastaja

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrisoturin salainen veljesjoukkio. Butch O'Neal on synnynnäinen taistelija. Piinkova entinen murhapoliisi on ainoa ihminen, joka on koskaan päässyt Mustan tikarin veljeskunnan sisäpiiriin. Butch haluaa taistella vampyyrien rinnalla heitä vainoavaa Harvennuskuntaa vastaan, eikä hänellä ole mitään menetettävää. Butch on rakastunut aateliseen vampyyrinaiseen, Marissaan, jota ei kuitenkaan usko voivansa saada omakseen. Rakkautta tai ei, ainakin hän voi taistella veljeskunnan rinnalla.
Tapahtumat saavat kuitenkin kohtalokkaan käänteen - laittaessaan oman henkensä likoon pelastaakseen siviilivampyrin lessereiden kynsistä Butch joutuu itse Harvennuskunnan pimeimmän voiman pauloihin. Veljeskunta pyytää Marissaa apuun Butchin pelastamiseksi, mutta on mahdollista ettei edes Marissan rakkaus voi tätä enää pelastaa.

     Paljastettu rakastaja on sarjan neljäs osa ja nyt pääsemme seuraamaan rääväsuisen poliisimme matkaa. Butchin näkökulman lisäksi päästään tutustumaan Marissan ja Veljeskunnan jäsenen Vishousin tekemisiin. Harvennuskunnan toiminta tulee myös vielä paremmin esille ja lukijalle avataan sitä puolta maailmasta hieman enemmän. Vampyyrien ja lessereiden taistelu nytkähtää tämän kirjan myötä askeleen eteenpäin ja se aiheuttaa kuohuntaa molemmissa leireissä.
     Mikäli olet sarjan aikaisempiin osiin tutustunut ja niistä tykännyt, uskon, että tulet tykästymään myös tähän osaan. Itseäni häiritsi ensimmäisillä lukukerroilla (kyllä, tämä taisi olla ainakin kolmas kerta kun luin tämän teoksen) se, miten paljon tunnuttiin keskittyvän myös lessereiden maailmaan. Tällä lukukerralla kuitenkin koin ne jo hyvänä osana tarinaa, eikä minun tehnyt mieli hypätä näitä osioita yli. 
     Kirjan pääpariskunta Butch ja Marissa ovat yksiä suosikkejani, vaikka heidänkin jahkailuun meinasi tätä lukiessa pää hajota. Vaiheikas tarina saa monta käännettä ja siinä samalla päästään tosiaan tutustumaan myös Butchin kämppiksenäkin toimivaan Vishousiin hieman enemmän. Seuraava kirja onkin tälle veljeskunnan jäsenelle omistettu, joten odotan innolla siihen tarttumista.

Lover Revealed
Suomentanut: Maria Sjövik
Genre: fantasia, erotiikka, aikuiset
Sarja: Mustan tikarin veljeskunta #4
Kustantaja: Basam books (2007, suom. 2011)
Sarjassa aiemmin ilmestyneetPimeyden rakastajaIkuinen rakastaja, Herätetty rakastaja
Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti