9. lokakuuta 2019

Rachael Lippincott: Five Feet Apart

Can you love someone you can never touch?

Stella Grant likes to be in control - even though her totally out of control lungs have sent her in and out of the hospital most of her life. At this point, what Stella needs to control most is keeping herself away from anyone or anything that might pass along an infection and jeopardize the possibility of a lung transplant. Six feet apart. No exceptions.
The only thing Will Newman wants to be in control of is getting out of this hospital. He couldn't care less about his treatments, or a fancy new clinical drug trial. Soon, he'll turn eighteen and then he'll be able to unplug all these machines and actually go see the world, not just its hospitals.
Will's exactly what Stella needs to stay away from. If he so much as breaths on Stella she could lose her spot on the transplant list. Either one of them could die. The only way to stay alive is to stay apart. But suddenly six feet doesn't feel like safety. It feels like punishment.
What if they could steal back just a little bit of the space their broken lungs have stolen from them? Would five feet apart really be so dangerous if it stops their hearts from breaking too?

   Tarina kahdesta keuhkotautia sairastavasta, ketkä ihastuvat ja rakastuvat, mutta eivät voi olla minkäänlaisessa kontaktissa keskenään. Varsinkaan, kun toisella on todettu bakteeritauti, joka on kuolemantuomio. Stella on pieni kontrollifriikki ja hän haluaa kaiken olevan järjestyksessä. Hän on vuosien varrella kehittänyt oman hoitonsa tueksi sovelluksen ja hänellä on selvät sävelet elämänsä kanssa. Nyt hän vain odottaa, että pääsisi leikkaukseen, jossa saisi uudet keuhkot itselleen. Will taas ei ole kiinnostunut omasta voinnistaan ja odottaa vain sitä, että hänestä tulee täysi-ikäinen ja hänen äitinsä ei voi pakottaa häntä erilaisiin sairaalahoitoihin, joista ei kuitenkaan ole mitään apua hänelle. Näiden kahden täysin erilaisen ihmisen kohtaaminen kuitenkin muuttaa molempien elämän.
     Tämä kirja oli koskettava. Sydäntä särkevä. Sympaattinen. Aivan ihana. Will oli jotenkin niin söpön oloinen, että olisin halunnut päästä halaamaan häntä. Tarina eteni hyvällä vauhdilla ja asioita selitettiin myös hieman, eikä oletettu lukijan tietävän kystisestä fibroosista (CF) mitään. Alusta loppuun riitti mielenkiintoa ja juonenkäänteitä, jotka saivat pelkäämään sitä, miten tämä kirja sitten oikeastaan tulee päättymään. Hahmot oli hyvin luotuja, mutta itsellä otti aina välillä päähän molempien hahmojen ajatusmaailmat, jotka toki kokivat suuria muutoksia tarinan edetessä. Nämä kaksi hahmoa myös kasvoivat henkisesti koko ajan ja se oli mukava päästä näkemään. En voi kuin suositella tätä kaikille.

Genre: nuoret, romantiikka
Kustantaja: Simon & Schuster Books for Young Readers
Julkaisuvuosi: 2018
Arvosana: ****
Goodreads: 4.19

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti