11. marraskuuta 2013

Kirja: Angelfire


Kirja: Angelfire
Kirjailija: Courtney Moulton
Gengre: nuoret, fantasia, romantiikka
Sarja: Angelfire #1
Sivumäärä: 453
Julkaisuvuosi: 2011
ISBN: 978-006-200-2327

First there are nightmares.
Every night Ellie is haunted by terrifying dreams of monstrous creatures that are hunting her, killing her.
Then comes the memories.
When Ellie meets Will, she feels on the verge of remembering something just beyond her grasp. His attention is intense and romantic, and Ellie fells like her soul has known him for centuries. On her seventeenth birthday, on a dark street at midnight, Will awakens Ellie's power, and she knows that she can fight the creatures that stalk he in the grim darkness. Only Will holds the key to Ellie's memories, whole lifetimes of them, and when she looks at him, she can no longer pretend anything was just a dream.
Now she must hunt.
Ellie has power that no one can match, and her role is to hunt and kill the reapers that prey on human souls. But in order to survive the dangerous and ancient battle of the angels and the Fallen, she must also hunt for the secret of her past lives and truths that may be too frightening to remember.

Arviointi: Angelfire oli mukava, viihdyttävä ja mukaansatempaava kirja. Kirjan miljöö oli jollain tavalla hieman erilainen kuin muissa samantyyppisissä fantasiakirjoissa. Hieman kyllä jäi ärsyttämään se, miten Ellien uudestisyntymisestä ja menneistä elämistä puhuttiin. Ellien muistojen palautuminen oli kuitenkin saatu yllättävän sulavasti mukaan, tosin joskus joutui hieman miettimään oliko kyseinen tekstinpätkä mennyttä vai nykyistä.
     Muutenkin kirja sisälsi paljon hyvää, mutta myös niitä asioita jotka jäivät ärsyttämään. Ärsyttäviä asioita olivat muun muassa: Ellien isän käytös jolle ei saatu minkäänlaista selvitystä, vaikka muutosta oli selvästi tapahtunut; kuinka paljon nuori voi valehdella vanhemmilleen ilman, että he alkavat epäillä mitään; miten ihminen voi selvitä siitä, että päivät hän on koulussa tai kavereiden kanssa ja yöllä hän taistelee tai harjoittelee. Mietinpähän vain, että koska siinä ehtii nukkumaan?
     Kirjan kerronta on luontevaa ja se korostaa hyvin ihmisen inhimillisiä puolia. Ystävyyden tärkeys Ellielle näkyy selvästi, samoin kuin perheen asema. Henkilöhahmoista on hyvin saatu luotua erilaisia ja heillä on selvästi omanlaisia ajatuksia. Varsinkin Lauren saa minulta kunnioitusta, vaikka en osaa sen paremmin kertoa miksi. Hänen ihastumisessa/rakastumisessa Ellietä kohtaan on vain jotain niin sympaattista. Täytyy myöntää, että Ellie on melko sokea mitä näihin ihastuneisiin poikiin tulee. Muutenkin Ellien ajatusmaailmassa vain oli jotain sellaista, josta en pitänyt. Hän vain ajatteli ehkä hieman liian itsekkäästi, mutta oli samalla hyvin riippuvainen muista ja heidän hyväksynnästä.
     Lempihahmoksi kirjasta kyllä nousee selvästi Will kuolemattomalla ruumiillaan ja niin useasti särkyneellä sydämellään. Itse olisin varmasti jo menettänyt uskoni Ellieen joka kerta kun hän kuoli. Ihan sama, vaikka olisinkin hänen Vartijansa.

     ""No!" I (Ellie) shouted, tears stinging my eyes. "You can't get this close to me and then push me away.
     "I have to." His (Will) wings unfolded, moonlight gleaming off their feathers, and he jumped in the air. As I stared up at him, he flew away and disappeared into the woods behind my house, letting me know how different we truly were with that last image of him.
     Anger rushed through me. I wanted to follow him and smack him harder than I'd ever hit anything before in my life. But I was too tired and too emotional to do anything. And I didn't want to fall off my roof. I stared straight after him and let out a long breath, so next word had no trace of rage. "Coward.""
Arvosana: 8½

Sarjan kotisivuhttp://www.courtneyallisonmoulton.com/

2 kommenttia:

 1. Tämä onkin luettu, ja ihan hyvä enkelifantasia olikin. Jatko-osan aion piakkoin hankkia ja lukaista. Elliestä en ihan niin paljon tykännyt, mutta minulla on toiveet korkealla hänen hahmonsa suhteen jatko-osasissa. Kuka Lauren muuten olikaan? :D

  Veikkaan, että sinäkin aiot jatko-osan lukea? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauren oli se "ei Ellien ja Willin puolella" oleva hahmo :D En ole kyllä enää ihan varma oliko tässä osassa hänestä kerrottu kauhean paljoa, kun kirjoitin tätä arvostelua samaan aikaan kun luin jatko-osaa.. Saattaa olla, että siinä kohtaa meni jotain sekaisin :)

   Poista