17. toukokuuta 2013

Kirja: Uudestisyntynyt rakastaja


Teoksen kuva
Kirja: Uudestisyntynyt rakastaja (alk. per. Lover Reborn)   

Kirjailija: J. R. Ward
Suomentaja: Maria Sjövik
Gengre: fantasia, romantiikka

Sarja: Mustan tikarin veljeskunta #10
Julkaisuvuosi: 2012
ISBN978-952-260-085-1

     Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrisoturin salainen veljesjoukkio.
     Shellaninsa kuolemasta saakka Tohrment on ollut vain surullinen varjo verrattuna siihen mahtavaan vampyyrijohtajaan, joka hän kerran oli. Kun Tohr alkaa nähdä unissaan menettämänsä rakkaan kylmään Välitilaan vangittuna, hän kääntyy itsekkyydestään tunnetun langenneen enkelin puoleen ja pyytää tätä pelastamaan edesmenneen shellaninsa. Vapauden hinta on raskas, Tohrin on opittava rakastamaan toista vampyyrinaarasta. 
     Samaan aikaan kun sota lessereitä vastaan raivoaa entistä kiivaampana ja kilpaileva vampyyriklaani ilmestyy tavoittelemaan Sokean kuninkaan valtaistuinta, joutuu Tohr kamppailemaan menneisyyden ja intohimon täyttämän tulevaisuuden välillä. Voiko hänen sydämensä päästä irti menneestä ja vapauttaa heidät kaikki?


Muita kirjailijan kirjoja: samaan sarjaan kuuluvat: "Pimeyden rakastaja", "Ikuinen rakastaja", "Herätetty rakastaja", "Paljastettu rakastaja", "Sitomaton rakastaja", "Varjeltu rakastaja", "Koston rakastaja", "Minun rakastajani", "Vapautettu rakastaja", "Mustan tikarin veljeskunta: Sisäpiirin tietoa" sekä toisen sarjan "Himo" ja "Halu"
Arviointi: Ihastuin sarjaan ja Wardin kerrontatapaan ihan alusta lähtien. Aloitin sarjan lukemisen vuoden 2013 alussa, enkä vain ole voinut pitää näppejäni erossa sarjan kirjoista. Täytyy toki myöntää, että kymmeneen kirjaan mahtuu pari hieman huonompaakin osaa, mutta tämä oli taas kerran osa johon ensin ihastuin ja sitten rakastuin, täydellisesti.

Sarjan kaikissa kirjoissa on ollut samantapainen juonipohja: kaksi henkilöä tutustuu toisiinsa erilaisten tapahtumien seurauksena, heille tulee hieman synkempi jakso, mutta lopulta he löytävät toisensa ja toteavat rakastavansa toisiaan. Niin kävi myös tässä kirjassa, mutta silti tuntui kuin Ward olisi halunnut poiketa normaalista kaavastaan. 
Parisuhdedraaman rinnalla kirjassa kulkee myös sota vampyyrien ja heidän vihollisten välillä. Tämä on mukavaa vastapainoa Wardin niin yksityiskohtaiselle ja koukuttavalle parisuhde- kerronnalle. 
Jos jossain vaiheessa sarjaa lukiessani ajattelin, että nyt lopetan, sillä ei näissä kirjoissa enää tapahdu mitään. Nyt olen täydellisesti erimieltä, enkä jaksa odottaa seuraavaa osaa joka ilmestyy syyskuussa 2013.


Muiden kirjojen kansikuvia:
     Kuvat: http://www.risingshadow.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti