17. toukokuuta 2013

Kirja: Tähtiin kirjoitettu virhe
Kirja:  Tähtiin kirjoitettu virhe (alk. per. The Fault in Our Stars)   

Kirjailija: John Green
Suomentaja: Helene Bützow
Gengre: romantiikka

Julkaisuvuosi: 2013
ISBN978-951-0-39499-1

Kipu ei jalosta, mutta tekee näkyväksi

Kilpirauhassyöpää sairastava 16-vuotias Hazel on onnekas saatuaan muutaman lisävuoden. Elämä tuntuu soljuvan sormien lomitse, kunnes hän tapaa Augustuksen. Itsepintaisen sinnikäs poika on päättänyt voittaa omakseen sydämen, jonka siihen saakka on täyttänyt muuan arvoituksellisesti kesken jäänyt romaani.

Samalla kun sairaus tiukentaa otettaan, nuorten elämän käsikirjoitus menee uusiksi. Vaikka kirjallisia salaisuuksia ratkova matka Amsterdamiin osoittautuu pettymykseksi, rakastuneet löytävät toisistaan sen, mitä eivät ole vielä ehtineet menettää.


Muita kirjailijan kirjoja: muun muassa "Looking for Alaska" ja "Will Grayson, Will Grayson" ja kolme muuta
Arviointi: Upea, iloinen, surullinen, koskettava, fantastinen, mieleenpainuva, mukaansatempaava, hauska, ... Lista on pitkä, miten tätä kirjaa voisi kuvailla. Green käyttä sanoja hyvin ja melko erikoisella tavalla. Hän saa iloiset ja hauskat asiat kuulostamaan juuri siltä mitä ne on, mutta samalla surusta kertominen on aivan yhtä taitavaa. Kirja on yllätyksiä täynnä, eikä juonta voi miettiä yhtään eteenpäin. Kirja koukuttaa, eikä sen lukemista voi jättää kesken. Kirjassa on 330 sivua aivan ihanaa luettavaa. Samojen kansien sisään on saatu luotua upea nuori rakkaus, joka on aluksi arkaa, mutta lopulta estot hälvenevät. Sekä surullinen loppu suhteelle, jonka olisi kuuluunut jatkua vielä kauan. Voin myöntää ihan suoraan, että kirjan viimeisillä sivuilla yritin pidätellä kyyneliäni, mutta silti ne vain vierivät pitkin poskia. Kerronta oli niin koskettavaa, mutta silti kenestäkään kirjan hahmosta ei tehty marttyyria mikä oli sinänsä melko yllättävää. 

Kun näin kirjan kansikuvan, en todellakaan tajunnut mitä kaikkea kirja oikeasti pitäisi sisällään. En ensin edes kuvitellut lukevani kirjaa, mutta lopulta päätin napata sen kirjastosta käteen ja heti, kun aloin lukea ensimmäistä lukua, halusin tietää miten kirja tulisi loppumaan. Sillä niinhän siinä aina lopulta käy, kaikki hyvä loppuu aikanaan.
Arvosana: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti