8. tammikuuta 2022

Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & the Six

Daisy Jones oli 1970-luvun rockmaailman myyttinen, valovoimainen ikoni. Hän kasvoi Los Angelesissa seksin, huumeiden ja ennen kaikkea rock 'n' rollin ympäröimänä. Kuvankauniilla Daisylla oli poikkeuksellinen ääni, mutta tähti hänestä tuli vasta, kun tuottaja pani hänet lavalle yhdessä nosteessa olevan The Sixin kanssa.
Daisyn ja bändin keulakuvan Billyn välillä oli räjähtävää kemiaa. Sellaista, josta syntyy vain legendoja.

     Daisy Jones & The Six on tarina ihmisistä, ihmissuhteista, musiikista, menestyksestä, maineesta ja elämästä. Se on haastatteluna kerrottu tarina menneistä ajoista, muistelua ajasta, joka muutti hahmojen elämän. 
     Odotukseni olivat todella korkealla kun tartuin tähän kirjaan. Olin joskus ajatellut, että lukisin teoksen englanniksi, mutta nyt pääsin lukemaan sen suomeksi. Ehkä joskus vielä tulen tarttumaan alkuperäiseenkin kieleen. Voin jo melkein nähdä itseni lukemassa tämän kirjan uudelleen, sillä se todellakin ylitti vielä ne korkeat odotukseni. 
     Kirja oli alusta loppuun mielenkiintoinen, tunteita oli laidasta laitaan. Yksinkertaisesti tämä oli henkeä salpaava kirja, kaikkine vaiheineen. Kirjaa lukiessa tuntui, kuin olisi lukenut oikeasti olemassa olleesta bändistä. Tarina vain piti aidon tunteesta loppuun asti. Ja äänikirjana tämä tuntuisi varmasti vieläkin aidommalta, sillä myös suomenkielinen versio on tehty alkuperäisen tavoin monen lukijan voimin.

Daisy Jones & the Six
Suomentanut: Inka Parpola
Genre: historiallinen, realistinen fiktio, romantiikka
Kustantaja: Gummerus (2019, suom, 2021)
Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti