25. kesäkuuta 2013

Kirja: Loppusoitto


Kirja: Loppusoitto (alk. per. Finale  

Kirjailija: Becca Fitzpatrick
Suomentaja: Pirjo Ruti
Gengre: fantasia, nuoret

Sarja: Langennut enkeli #4
Julkaisuvuosi: 2012 (suomessa 2013)
ISBN: 978-951-0-394984


Noran ja Patchin vuoristoratamainen rakkaustarina saavuttaa huippunsa sarjan odotetussa päätösosassa, joka heittää parin kaoottisiin tunnelmiin keskelle kytevää vallankumousta. Sen polttopisteessä ovat langenneet enkelit ja vapaudestaan kiihkeästi taistelevat nefilit: ääritilanne, jonka rakastavaiset viimeiseen asti tahtoivat välttää.

Asetelmat ovat kaukana ihanteellisista: vanhat viholliset nostavat päätään, uusia syntyy ja ystävyyden ja petturuuden raja on hämärä ja häilyvä. Kohtalo ei ole Noran ja Patchin puolella - mutta pakottaako se heidät taistelemaan toisiaan vastaan?

Muita kirjailijan kirjoja: sarjan muut osat "Langennut enkeli", "Riitasointu" sekä "Hiljaisuus"
Arviointi: Täytyy sanoa, että kirja yllätti minut, todella. Minulla ei ollut oikeastaan minkäänlaisia odotuksia kirjaa kohtaan, sillä mielestäni se olisi saanut loppua jo edelliseen osaan. Tämä kirja oli kuitenkin vielä parempi lopetus sarjalla. Kun ensimmäisen kerran löysin sarjan, ajattelin että se oli aivan ihana! Rakastan enkeleitä ylikaiken, mikä vain oli hyvä lisä tämän sarjan suhteen. Seuraava osa kuitenkaan ei ollut aivan yhtä hyvä ja kolmas menetteli. Kun tämä viimeinen osa ilmestyi, ajattelin jättää lukematta sen, mutta tässä sitä kuitenkin taas ollaan. Kirja luettuna ja taas yhtä kokemusta rikkaampana. Onneksi sarjan taso kuitenkin nousi tässä osassa. 

Joissain kohtia ajattelin, että onko tässä nyt mitään järkeä? Eihän tällaisella juonella voi saada järkevää lopetusta aikaiseksi. Niin siinä kuitenkin kävi, ja siitä olen todella iloinen. Kekseliäisyyttä oli käytetty paljon, vaikka välillä tuntui että jotkin asiat vain muodostivat umpikujia, joita ei voi mitenkään selvittää.
Arvosana: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti